Grupės vadovo Andriaus Vyšniausko teigimu, ketinama aptarti Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) pateiktą vertinimą dėl kai kurių darbo grupės sprendimų, taip pat apsvarstyti Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) pasiūlymus.

„Esame pažadėję Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos frakcijai apsvarstyti jų pateiktus pasiūlymus. Jie juos viešino, kad nepritaria daugeliui dalykų“, – Eltai posėdžio planus pristatė A. Vyšniauskas.

„Turime didžiulę lentelę iš VRK, kuri pagal mūsų pirminius svarstymus pateikė nuomonę ir siūlo kai kuriuos pakeitimus. Daugelis pakeitimų yra redakcinio arba techninio pobūdžio, bet pakankamai svarbūs. Pavyzdžiui, dėl rinkimų terminų, dėl kandidatų dokumentų registracijos tik elektroniniu būdu“, – komentavo darbo grupės vadovas.

Apie tai, kad LVŽS darbo grupei pateikė savo vertinimą dėl tam tikrų svarstomų siūlymų, ELTA skelbė praėjusią savaitę.

„Mūsų taryba yra patvirtinusi tam tikras nuostatas, kaip ji vertina vienus ar kitus jau priimtus sprendimus rinkimų peržiūros grupėje“, – tuomet sakė „valstiečių“ į rinkimų peržiūros grupę deleguota Agnė Širinskienė.

Vienas iš LVŽS tarybos sprendimų – nepalaikyti siūlymo suvienodinti rinkimų komitetams ir partijoms taikomus reguliavimus. A. Širinskienė taip pat teigė, kad „valstiečių“ taryba nusprendė nepalaikyti TS-LKD iniciatyvos leisti partijoms steigti nuo verslo paramos atribotus analitinius centrus, kurie, konservatorių nuomone, galėtų stiprinti pačias politines partijas.

ELTA primena, kad kovo 17 d. Seimo valdyba sudarė darbo grupę, kuri peržiūrėjo Lietuvos rinkimų sistemų veikimą, apibendrino teikiamus siūlymus ir ketina pateikti reikalingus įstatymų pakeitimus.

Visgi dar prieš pradedant grupės darbą, LVŽS paskelbė apie pasitraukimą, tuomet tvirtindami, kad iš esmės nepritaria radikaliai rinkimų sistemos pertvarkai, kurią, pasak jų, inicijuoja valdantieji.

Tačiau TS-LKD gegužės pradžioje pranešė siūlantys nekeisti esamų Seimo, Prezidento ir Europos Parlamento rinkimų sistemų. Į tai bematant sureagavo „valstiečiai“ ir kitą dieną informavo, kad, šios partijos pirmininkui Ramūnui Karbauskiui pasiūlius, LVŽS frakcija grįžta į darbo grupę.

Darbo grupę šiuo metu sudaro: A. Vyšniauskas (vadovas, Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcija), Valentinas Bukauskas (vadovo pavaduotojas, Darbo partijos frakcija), Dalia Asanavičiūtė (TS-LKD frakcija), Andrius Kupčinskas (TS-LKD frakcija), Raimundas Lopata (Liberalų sąjūdžio frakcija), Rasa Mačiulytė (Seimo kanceliarija), Vytautas Mitalas (Laisvės frakcija), Audronė Ožiūnienė (Seimo kanceliarija), Julius Sabatauskas (Lietuvos socialdemokratų partijos frakcija), Stasys Šedbaras (TS-LKD frakcija), Rita Tamašunienė (Mišri Seimo narių grupė), Agnė Širinskienė (LVŽS frakcija), Rūta Miliūtė (LVŽS frakcija).

Į darbo grupę iki LVŽS pasitraukimo buvo įtrauktos frakcijos narės Rima Baškienė bei Guoda Burokienė.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją