Laivu „Marina“ atplaukė beveik 400 turistų iš Jungtinių Amerikos Valstijų, Kanados, Vokietijos, Jungtinės Karalystės, Lenkijos ir kitų šalių, pranešė Klaipėdos uostas.

„Nors kruizinis laivas uoste vis dar vienetinis atvejis, jis – kruizinės laivybos atsigavimo ženklas ir įrodymas, kad šis verslas krypties nekeičia“, – pranešime sakė uosto vadovas Algis Latakas.

Jis pabrėžė, kad kruizinė laivyba išgyvena sunkų laikotarpį, tačiau uostą ketinama toliau vystyti šios veiklos kryptimi.

Daugiau nei pusė į Klaipėdą atplaukusių turistų iš įvairių pasaulio šalių nusprendė keliauti į ekskursijas po Klaipėdą ir aplinkinius miestus, nurodoma pranešime.

Laivas „Marina“ iš Danijos sostinės Kopenhagos išplaukė rugpjūčio 29 dieną bei lankėsi Vokietijoje, Danijos Bornholmo saloje ir Švedijoje.

Iš Klaipėdos laivas turėtų išplaukti ketvirtadienį apie 17 valandą ir plauks į Latviją, Estiją, Suomijos uostus, o kelionę baigs Stokholme.

Visi laivo keleiviai yra paskiepyti nuo COVID-19.

Rugpjūčio viduryje į Klaipėdą atplaukė pirmas kruizinis laivas nuo pandemijos pradžios – laivu „Artania“ tuomet atplaukė 677 svečiai iš Vokietijos, Austrijos, Šveicarijos, Italijos bei Nyderlandų.

Uosto direkcijos infrastruktūros direktorius Vidmantas Paukštė tuomet sakė, kad kitam kruizų sezonui jau sulaukta apie 50 paraiškų atplaukti į Klaipėdą. Iki pandemijos uostas per sezoną sulaukdavo apie 60 kruizų laivų, jais atplaukdavo apie 80 tūkst. turistų.

2020-ųjų kruizinių laivų sezonas Klaipėdoje buvo atšauktas dėl pandemijos.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)