Parlamento vadovės atstovė spaudai Ilona Petrovė BNS sakė, kad susitikimas vyksta LGBTQ+ atstovų iniciatyva, bus kalbama apie šios bendruomenės aktualijas.

Pastarieji parlamento pirmininkę ketina pakviesti į šeštadienį Kaune rengiamas eitynes ir pristatyti savo siūlymus teisėkūrai.

„Norime pristatyti mūsų manifestą, iškeltus reikalavimus dėl LGBTQ+ bendruomenės problemų Lietuvoje“, – susitikimo išvakarėse BNS sakė vienas iš „Kaunas Pride“ organizatorių Rokas Budrauskas.

Pasak jo, parlamento vadovei bus pristatyti LGBTQ+ bendruomenės lūkesčiai dėl tos pačios lyties asmenų partnerystės, santuokos įteisinimo, galimybės įsivaikinti, pasikeisti lytį.

„Taip pat norėtume, kad būtų sprendžiamos psichologinės LGBTQ+ jaunimo problemos. Reikalaujame, kad visam jaunimui Lietuvoje būtų nemokamai teikiamos psichologinė konsultacijos“, – sakė R. Budrauskas.

Dar vienas reikalavimas, anot jo, – kad Lietuvoje nebūtų diskriminuojama pagal šeiminį statusą.

„Norėtume, kad teisėsaugai būtų rengiami mokymai, kaip atskirti neapykantos nusikaltimus. Pavyzdžiui, šiuo metu dalis LGBTQ+ bendruomenės žmonių bijo kreiptis į policiją dėl homofobijos ar kitų dalykų“, – tvirtino jis.

Šeštadienį Kaune, Laisvės alėjoje, rengiamos LGBTQ+ eitynės.

Miesto savivaldybė birželį nesuderino šių eitynių maršruto, motyvuodama vykdomais infrastruktūros atnaujinimo darbais ir neproporcingai dideliais nepatogumais miestiečiams. Tačiau eitynių organizatoriai šį sprendimą apskundė Regionų apygardos administraciniam teismui ir šis rugpjūčio pradžioje įpareigojo savivaldybės administraciją suderinti eitynių maršrutą.

Savivaldybė savo ruožtu kreipėsi į Lietuvos vyriausiąjį administracinį teismą, kad šis panaikintų Regionų apygardos administracinio teismo sprendimą, kol kas byla nenagrinėta.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (43)