Vyriausybės vadovė ketvirtadienį susitiks su Italijos premjeru Mario Draghi, planuojama aptarti dvišalius santykius, ekonominį bendradarbiavimą, saugumo klausimus, taip pat situaciją Afganistane, Rusijoje ir Baltarusijoje bei situaciją Lietuvos ir Baltarusijos pasienyje.

Premjerė taip pat ketvirtadienį susitiks ir su Italijos gyvybės mokslų įmonių vadovais, Italijos lietuvių bendruomene.

Be kita ko, I. Šimonytė Nacionalinėje modernaus ir šiuolaikinio meno galerijoje apžiūrės Italijoje žinomos litvakų kilmės menininkės Antoniettos Raphael Mafai kūrinius, kurių parodą Romoje planuojama atidaryti vėliau šių metų rudenį.

Penktadienį numatytas Vyriausybės vadovės apsilankymas Vatikane ir pokalbis su popiežiumi Pranciškumi, taip pat – susitikimai su Vatikano valstybės sekretoriumi kardinolu Pietro Paroliniu, Vatikano sekretoriumi ryšiams su valstybėmis, arkivyskupu Paulu Richardu Gallagheriu.

I. Šimonytė penktadienį dar lankysis Romoje įsikūrusiame Maltos ordine ir susitiks su ordino didžiuoju kancleriu Albrechtu von Boeselageriu.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (71)