„Šiuo metu mes startuosime nuo tų grupių, nuo kurių startavome, kuriems jau yra praėję pusė metų“, – LRT radijui trečiadienį sakė Ž. Simonaitytė.

Vėliau, pasak jos, bus pereinama ir prie likusios visuomenės. Ar ji bus skaidoma smulkesnėmis grupėmis, ar revakcinuojama pagal amžiaus grupes, paaiškės vėliau.

„Atitinkamai išsidėlios ir visos visuomenės revakcinacija, bet taip, ji yra numatoma“, – kalbėjo viceministrė.

Ministro įsakymą dėl revakcinacijos tikimasi suderinti per artimiausias savaites. Jis priimamas įvertinus Santaros klinikų atliktą tyrimą, kai buvo stebimas antikūnų kiekio kitimas tarp pasiskiepijusio personalo.

Paaiškėjo, kad antikūnų mažėja, sparčiausiai – tarp vyresnio amžiaus žmonių, todėl nuo jų ir planuojama pradėti revakcinaciją.

„Tikrai numatome revakcinaciją, o vėliau, į ateitį kalbant, turbūt nepraeis keletas mėnesių ir kalbėsime apie ketvirtąją ir penktąją dozę“, – sakė Ž. Simonaitytė.

Ji teigė, kad žmonės, kaip ir iki šiol, galės nesiskiepyti trečiąja doze, tačiau teigė, kad tai gali būti aktualu tiems, kurie norės keliauti po Europos Sąjungą.

Ekspertai pirmadienį pateikė Vyriausybei rekomendaciją revakcinuoti žmones praėjus pusmečiui po vakcinavimo nuo koronaviruso, pradedant prioritetinių grupių, kurios buvo skiepijamos pirmos, atstovais.

„Moderna“ ar „Pfizer“ sustiprinančia doze praėjus pusmečiui po paskutinės gautos vakcinos dozės turėtų būti skiepijami medicinos, slaugos darbuotojai, vaistininkai ir kitų profesijų atstovai.

Statistikos departamento duomenimis, Lietuvoje mažiausiai vieną skiepą nuo koronaviruso yra gavę 59,2 proc. žmonių, tarp pilnamečių paskiepyta 69,7 proc. gyventojų.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (625)