Be to, antradienį Lietuvą pasiekė humanitarinės pagalbos siunta iš Maltos – miegmaišiai ir pagalvės, praneša Vidaus reikalų ministerija.

„Kiekviena paramos siunta – tai solidarumo su Lietuva ženklas. Gaunami migrantams reikalingi būtiniausi daiktai padeda užtikrinti šiems asmenims minimalias apgyvendinimo sąlygas. Dėkoju partneriams, kurie siunčia pagalbą, kiekviena siunta mums svarbi“, – teigia vidaus reikalų ministrė Agnė Bilotaitė.

Dėl neteisėtos migracijos Lietuvoje nuo šių metų liepos 2 d. paskelbta ekstremalioji situacija. Lietuva pasienyje padidino pareigūnų pajėgas, pasitelkia kariuomenę. Iki 2022 m. rudens ketinama įrengti fizinį barjerą Lietuvos ir Baltarusijos pasienyje.

Lietuva, spręsdama migrantų krizę ir remdamasi dvišaliais susitarimais, sulaukė ekspertinės pagalbos, technikos, modulinių namelių, koncertinos iš Austrijos, Estijos, Lenkijos, Slovėnijos ir Ukrainos. Be to, iš Austrijos, Estijos, Lenkijos ir Slovėnijos atvykę pareigūnai kartu su mūsų pasieniečiais dirba Lietuvos pasienyje su Baltarusija ir padės valdant neteisėtos migracijos keliamus iššūkius.

Pagal Sąjungos civilinės saugos mechanizmą Lietuva sulaukė humanitarinės pagalbos – palapinių ir modulinių namelių, lovų, antklodžių, baldų, elektros generatorių, šildytuvų ir kitokios migrantams apgyvendinti reikalingos įrangos iš 17 šalių.

Lietuvoje dirba FRONTEX, Europolo ir Europos prieglobsčio paramos biuro ekspertai, vertėjai, sienos stebėjimo pareigūnai, socialiniai darbuotojai, apklausų atlikėjai, kurie padeda sparčiau ir efektyviau įveikti migrantų krizę.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (26)