„Brėžti sau tokius labai konkrečius skaičius ir vėliau jų neišpildyti, nėra tai, ką aš norėčiau daryti“ – LRT radijui antradienį teigė I. Šimonytė.

„Nei pirmos kartelės labai nevertinau, nes gyvenimas paprastai tokias ambicijas gana stipriai pakoreguoja, nei šitos kartelės nenorėčiau vertinti“, – akcentavo I. Šimonytė.

Jos teigimu, su prezidentu ji visiškai sutinkanti tik dėl to, kad reikia siekti kuo didesnės visuomenės dalies vakcinavimo nuo COVID-19.

„Nesiginčiju su prezidentu visiškai, kad kuo daugiau mūsų visuomenės bus paskiepyta tuo mums patiems bus geriau“, – teigė premjerė.

„Kad pandemija būtų lengviau valdoma, kad būtų mažiau apribojimų ir, kad ligoninėms kiltų mažesnė grėsmė ir, kad virusui būtų mažesnė terpė plisti visuomenėje, žinoma, kad reikia siekti kuo geresnio rezultato“, – akcentavo Vyriausybės vadovė.

Prezidentas Gitanas Nausėda pirmadienį sakė, kad plintant COVID-19 viruso delta atmainai vietoj anksčiau kelto tikslo pasiekti kolektyvinį imunitetą vakcinavus 70 proc. gyventojų, šiuo metu reikėtų kelti 90 proc. paskiepytų gyventojų šalyje tikslą.

„Ambicija turėtų būti dar didesnė, kadangi, mokslininkų nuomone, pasiskiepijimo lygis turi sudaryti ne mažiau kaip 90 proc. Žinoma, delta sąlygomis 90 proc. yra tikslinis orientyras, tačiau pasiekti jį galime tik visi kartu sutardami, kiek skiepijimasis šiuo metu yra vienintelė alternatyva pasiekti sveikatos apsaugos tikslų, kuriuos mes sau keliame“, – pirmadienį sakė šalies vadovas.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (150)