I. Šimonytė teigė, jog rekomendacija buvo parengta pagal atliktus tyrimus. Ji kalbėjo, kad artimiausiu metu šie sprendimai gali būti oficialiai įforminti.

„Taip, vakar ekspertai suformavo rekomendacijas. (…) Buvo atliekami antikūnų tyrimai, tose grupėse, kurios buvo paskiepytos pirmos – medikai ir slaugos ir globos gyventojų grupėje. Atliktus tyrimus ir įverčius, ekspertai suformavo rekomendaciją, jos neilgai trukus, manau, kad atsiras sveikatos apsaugos ministro įsakyme įformintos ir skiepijimas trečia doze gali būti pradėtas“, – sakė ministrė pirmininkė.

Ji teigė, jog šis procesas gali būti pradėtas artimiausiomis savaitėmis.

Pasak jos, trečiąja doze bus skiepijama praėjus pusmečiui po antrosios.

Ministrė pirmininkė teigė, jog tai bus „tam tikras slenkantis grafikas“ – viskas priklausys nuo 2 vakcinos gavimo datos.

Delfi primena, jog Lietuva jau yra viena iš pirmųjų Europos Sąjungos šalių, pradėjusių trečia vakcinos doze skiepyti didžiausios rizikos pacientus, sergančius onkohematologinėmis ligomis, gaunančius gydymą dėl onkohematologinių ligų, dializuojamus ar po organų transplantacijos, sergančius autoimuninėmis ligomis sergantys, kai jiems taikoma imunosupresinė terapija.

Trečia vakcinos doze vakcinuojami asmenys, kuriems atliktos organų arba kraujodaros kamieninių ląstelių transplantacijos, taip pat pacientai, sergantys kraujo ligomis, kuriems taikomas kraujo ligos ar jos komplikacijos gydymas arba toks gydymas baigtas ne seniau kaip prieš 24 mėn. arba aktyviai stebimi dėl kraujo ligos. Trečios dozės sulauks ir galutinės stadijos lėtine inkstų liga sergantys pacientai, kuriems taikoma nuolatinė pakaitinė inkstų terapija (hemodializė ar peritoninė dializė).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (754)