Delfi pastebėjo, kad Aplinkos ministerijos kontaktuose rugpjūčio mėnesį atsirado naujo aplinkos ministro patarėjo R. Šapalo pavardė. Tai yra jau penktasis patarėjas.

Detaliau panagrinėjus šio tarnautojo biografiją, paaiškėjo, kad 2018 metais jis turėjo rimtų nemalonumų.

Leidinys „Žemaitis“ 2018 m. rugsėjo 3 d. pranešė apie plungiškių sutuoktinių konfliktą, įvykusį vėlų rugpjūčio 23-iosios vakarą. „Policija pranešė, jog neblaivus vyras (1,83 prom. girtumas) smaugė taip pat neblaivią (0,62 prom.) savo žmoną. Po to, kai ši informacija pasirodė spaudoje, išaiškėjo, kad tas smurtautojas – Plungės rajono savivaldybės tarybos narys, Lietuvos Respublikos liberalų sąjūdžio atstovas Audrius Šapalas“, - rašė „Žemaitis“.

Policijos suvestinėse pateikta trumpa informacija, kad sutuoktinio smaugiama moteris gindamasi lėkšte trenkė jam į galvą. „Šis neliko skolingas – metė į ją laikrodį ir taip prakirto moteriškei lūpą. Įdomu tai, kad po konflikto politikas atsidūrė ne areštinėje, bet… Plungės ligoninėje. Čia jam nustatyta galvos žaizda ir smegenų sukrėtimas. Dėl to jis buvo paguldytas į Traumatologijos skyrių. Praėjusį penktadienį politikas vis dar buvo nedarbingas. Telefonu kalbinta Šiaulių banko Plungės skyriaus atstovė sakė, kad jos viršininkas nedirba. Kada grįš į darbą, neaišku. Pakalbinti jo paties ir sužinoti, kas išprovokavo konfliktą, „Žemaičiui“ nepavyko, mat politiko telefonas jau kurį laiką išjungtas“, - rašoma publikacijoje.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (19)