Dalis per riaušes sužeistų pareigūnų penktadienį lankėsi Seime, kur susitiko su Seimo pirmininke Viktorija Čmilytė-Nielsen. Ji padėkojo pareigūnams už darbą.

„Visi yra grįžę į tarnybą, traumos arba išsigydytos arba apgydytos. Žmonės tarnauja, mes pasiruošę reikalui esant teikti pagalbą, bet nei vienas iš mūsų nukentėjusių asmenų nepaprašė, nepareiškė, kad būtų reikalingos psichologinės pagalbos. Visi grįžę į tarnybą ir pasiruošę toliau vykdyti savo priesaiką bei pavestas funkcijas“, – po susitikimo žurnalistams sakė policijos generalinis komisaras Renatas Požėla.

Renatas Požėla

Jis neatmetė tikimybės, kad tie patys pareigūnai dirbs ir protesto Vilniuje rugsėjo 10 dieną metu.

Tuo tarpu keli VST pareigūnai, pasak tarnybos vado R. Pociaus, į darbą dar negrįžo.

„Iš 6 sužalotų pareigūnų du yra sunkiau sužaloti, dar į tarnybą negrįžę. Vienas iš jų dar nevaikšto po sprogimo. (…) Vienam lūžusi rankos plaštaka, kuris dar negali vykdyti pareigų, o kitam pareigūnui, kuriam po sprogimo buvo plėštinės žaizdos, yra uždrausta vaikščioti ir jis negali dar tos kojos valdyti. Nevaikšto, gydytojų yra uždrausta“, – paaiškino generolas.

R. Pociaus teigimu, pareigūnams psichologinės pagalbos neprireikė.

„Mūsų pareigūnai užgrūdinti, treniruoti, tam parengti, žinojo, kad eina į kovinę parengtį ir kad bus kovinė situacija ir tiesiog psichologiškai bei kitaip nusiteikė. Tikrai pagalbos nereikia. Tai yra jų duona, jų darbas“, – sakė VST vadas.

Policijos generalinis komisaras replikavo, kad ikiteisminis tyrimas dėl neteisėtų pareigūnų duomenų rinkimo apima platesnį ratą, ne tik policijos pareigūnus.

„Padėkojau savo ir Seimo valdybos vardu (...) už jų pareigos jausmą, už tai, kad jie veikia profesionaliai ir saugojo parlamentą“, – pridūrė Seimo pirmininkė V. Čmilytė-Nielsen.

Per riaušes rugpjūčio 10 d. buvo sužalota keliolika pareigūnų. Teisėsauga yra pradėjusi tris ikiteisminius tyrimus: dėl riaušių organizavimo ir kurstymo, neteisėto duomenų apie pareigūnus rinkimo bei dėl neteisėto disponavimo narkotinėmis medžiagomis.

Policija tikina besiruošianti galimiems neramumams rugsėjo 4 d. LGBT eisenos Kaune metu bei rugsėjo 10 d. „Šeimų sąjūdžio“ organizuojamam protestui sostinėje. Kaip anksčiau yra sakęs R. Požėla, riaušių pamokos buvo išmoktos ir policija renginius pasitiks sustiprintomis pajėgomis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (174)