Asta Sungailienė atkreipia dėmesį, kad beliko suderinti teisinius klausimus, susijusius su asmens duomenų tvarkymu ir prisijungimu prie Registrų centro sistemų.

„Nuo Lietuvos pašto galiu pasakyti, kad be jokios abejonės, kaip ir visos pandemijos metu, mes esame pasiruošę prisidėti pagal savo galimybes ir pajėgumus visa apimtimi“, – žurnalistams penktadienį sakė A. Sungailienė.

„Techniškai su Registrų centru esame pasiruošę. Dar turime tam tikrus suderinimus, kurie susiję su būtent teisine puse“, – pridūrė ji.

Pasak Lietuvos pašto vadovės, likusius klausimus tikimasi išspręsti kitą savaitę, todėl galimybių paso atsiėmimo pašto skyriuose paslauga turėtų startuoti dar iki rugsėjo 13 dienos, kuomet įsigalios griežtesni apribojimai imuniteto nuo COVID-19 neturintiems asmenims.

„Vis dėlto reikės keleto dienų, kad viso tinklo darbuotojai būtų tinkamai paruošti ir kad logistiškai mes būtume aprūpinę tinklą pakankamai priemonių, jog procesas būtų sklandus“, – sakė ji.

„Tikėčiausi, kad kitą savaitę visą tai turėtume turėti išsprendę. Iki minimos rugsėjo 13 jau net neabejoju, bet manau, kad ir anksčiau“, – teigė vadovė.

Kaip aiškino A. Sungailienė, galimybių pasą galės atsiimti pašto skyriuose, jiems reikės su savimi turėti asmens dokumentą. Pateikus dokumentą, pašto skyrių darbuotojai už gyventoją prisijungs prie galimybių paso sistemos ir dokumentą atspausdins.

Taip ji kalbėjo po to, kai Vyriausybė sutarė dėl palengvinimų, leisiančių išduoti atspausdintus galimybių pasus vaistinėse ir kitose vietose.

Anot Lietuvos pašto vadovės, bendrovė turi pajėgumus per savaitę atspausdinti 250 tūkst. galimybių pasų vienetų, todėl gyventojai juos turėtų gauti per keletą dienų nuo užsakymo.

Paslauga bus prieinama visuose Lietuvos pašto skyriuose. A. Sungailienė sako, kad Lietuvos paštas turi visas galimybes pristatinėti galimybių pasus paštu, jei bus priimtas toks sprendimas.

Nuo rugsėjo vidurio rengiantis labiau apriboti veiklas neturintiems galimybių paso, Registrų centras šią savaitę pradėjo rengti keliones į regionus, kuriuose nėra jo padalinių, kad padėtų gyventojams išsiimti šį dokumentą, jei jie to negali padaryti naudodamiesi elektronine bankininkyste.

Galimybių pasas – tai asmeniui nemokamai suteikiamas QR kodas, kurį gauna žmonės, pasiskiepiję nuo koronaviruso, persirgę COVID-19 arba gavę neigiamą COVID-19 testo rezultatą. Galimybių pasas yra susietas su e-sveikata sistema.

Vyriausybės teigimu, galimybių pasą Lietuvoje jau išsiėmė daugiau nei milijonas gyventojų.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)