„Ką tik Lietuvos statistikos departamentas, paskelbė, kad iš 24 pilnai paskiepytų asmenų, kurie mirė nuo COVID-19:

  • 10 mirusiųjų turėjo labai sunkias imunosupresines būkles (transplantai, limfomos). Esant tokioms būklėms, specifinis vakcinų indukuotas imunitetas susidaro labai sunkiai. Tarp šių asmenų yra ir du iki 65 metų amžiaus mirusieji.
  • 9 buvo itin senyvo amžiaus, sirgo kritinėmis ligomis, dalis jų – palaikomojo gydymo įstaigų pacientai, sergantys terminalinės stadijos onkologinėmis ligomis (end of life situacija).
  • 4 turėjo rimtų patologijų ir ligų, siejamų su itin aukšta mirties nuo COVID-19 rizika.
  • 1 mirusysis neturėjo akivaizdžių medicininių būklių, kurios paaiškintų nepakankamą imuninio atsako susiformavimą: vyresnio amžiaus asmuo, kuriam diagnozuota lengva kardiovaskulinė patologija.


Taigi pasiskiepyje irgi miršta nuo COVID-19, bet tai yra asmenys, kurie turi tikrai daug ir sunkių gretutinių sveikatos problemų. O visiems kitiems reikia nepamiršt - #PetysUžLaisvę“, - feisbuke rašė Lietuvos sveikatos mokslų universiteto profesorius Mindaugas Stankūnas.

Kaip jau skelbta, praėjusią parą Lietuvoje nustatyti 634 nauji koronaviruso atvejai, nuo šios infekcinės ligos mirė šeši žmonės, penktadienį skelbia Statistikos departamentas.

Mirė po du vyresnius nei 60-ies ir 80-ies metų žmones ir po vieną vyresnį nei 70-ies ir 90-ies metų žmogų. Iš jų pilnai pasiskiepijęs buvo tik vienas.

14 dienų naujų susirgimų skaičius 100 tūkst. gyventojų pakilo iki 283,5 atvejo, 7 dienų teigiamų diagnostinių testų dalis paaugo iki 4,8 procento.

Šalyje per praėjusią parą atlikta 7070 molekulinių (PGR) ir 7422 antigeno tyrimai dėl įtariamo koronaviruso.

Iš viso Lietuvoje nuo pandemijos pradžios COVID-19 susirgo 296 tūkst. 738 žmonės, iš jų tebeserga 6994: šis rodiklis per parą paaugo.

Nuo COVID-19 ligos iš viso mirė 4520 žmonių, iš jų pilnai paskiepyti buvo 24. Tiesiogiai ir netiesiogiai su COVID-19 siejama 9201 mirtis.

Lietuvos ligoninėse šiuo metu gydomi 505 COVID-19 pacientai, 65 iš jų – reanimacijoje, rodo penktadienį paskelbti Statistikos departamento duomenys.

Per parą ligoninėse gydomų žmonių padaugėjo maždaug trimis dešimtimis, tuo tarpu esančiųjų reanimacijoje vienu sumažėjo.

Deguonis papildomai tiekiamas 411 žmonių, 38 pacientams taikoma dirbtinė plaučių ventiliacija.

Per parą į ligonines dėl COVID-19 paguldyta 70 žmonių. Ankstesnę parą tokių buvo mažiau – 51.

Iš viso Lietuvoje nuo pandemijos pradžios COVID-19 susirgo 296 tūkst. 738 žmonės, iš jų tebeserga 6994.

Nuo COVID-19 ligos iš viso mirė 4520 žmonių, iš jų pilnai paskiepyti buvo 24. Tiesiogiai ir netiesiogiai su COVID-19 siejama 9201 mirtis.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (537)