Pasak vilniečio, jis pats visada laikosi taisyklių, gerbia aplinkinius ir tvarką, saugo savo sveikatą, todėl dėvi veido kaukę visur, kur reikia.

„Taip elgiausi ir rugpjūčio 24 d., važiuodamas greituoju maršrutiniu autobusu Nr. 3G (Fabijoniškės–Centras–Oro uostas), kuriame, apie 15.30 val., apytikriai Igno Šeiniaus stotelėje, man už nugaros atsisėdo jauna mergina, gal net dvidešimties neturėjo, ir pradėjo kosėti. Atsisukau pažiūrėti, mergina buvo be kaukės.

– Kaukę užsidėkite, – paprašiau.
– Nesidėsiu, – atsakė, – Nenoriu.
– Ne nuo jūsų norų priklauso, – sakau.
– Neaiškink, – atkirto“, – prisiminė nemalonų pokalbį jis.

Taip pat nurodė, kad viskas vyko gerai matomoje vietoje, priešais vairuotojo kabiną, veiksmas buvo aiškiai matomas vairuotojui.

„Mačiau, kai vairuotojas žiūrėjo per veidrodį, niekas netrukdė imtis reikiamų veiksmų, pažeidimą buvo galima užfiksuoti vaizdo kameromis, tačiau jokios reakcijos nebuvo. Ir iš tiesų. Kas aš toks, kad aiškinčiau?

Nesirengiau atlikti tyrėjo vaidmens, niekas man už tai nemoka, nenorėjau rizikuoti savo sveikata, todėl kelionę nutraukiau ir išlipau iš autobuso“, – teigė vyras.

Taip pat pasakojo, kad šioje situacijoje nustebino demonstruojamas įžūlumas ir nepagarba aplinkiniams.

„Įžūli budulių genties patelė pažeidinėjo taisykles ir nedėvėjo kaukės, nes nenorėjo. Pažeidėja jautėsi nebaudžiama, todėl man iškilo klausimų dėl paslaugų teikėjo atsakomybės. Kodėl autobusu yra vežami keleiviai, kurie pažeidinėja taisykles ir nedėvi veido kaukės? Kodėl teikiamos nesaugios paslaugos?

Nebaigiau kelionės dėl paslaugų teikėjo kaltės, todėl, suprantama, norėčiau atgauti už kelionę sumokėtus pinigus, tačiau, šiuo atveju, SĮ „Susisiekimo paslaugos“ yra nekontroliuojama įmonė, tam tikra prasme – valstybė valstybėje!“, – piktinosi jis.

Jo teigimu, vartotojai negali pasiskųsti vartotojų teises ginančioms valstybės institucijoms, nes tiek institucijos, tiek teismai, sprendimais yra konstatavę, kad minėta įmonė nėra verslininkas.

„Gavote šioje įmonėje nekokybiškas paslaugas? Jūsų problemos! Valstybė turėtų ginti vartotojų interesus, taip nurodo Lietuvos Respublikos Konstitucijos 46 straipsnis, tačiau realybėje viskas atvirkščiai.

Toks įspūdis, kad šalyje įsigalėjusi nebaudžiamumo atmosfera. Paslaugų teikėjai už nieką neatsako, o pažeidėjai jaučiasi nebaudžiami! Toks vaizdas, kad nei valstybės institucijos, nei teisėsauga, akivaizdžiai nesugeba užtikrinti reikiamos kontrolės ir tvarkos. Baisu net pagalvoti, kokia ateitis laukia tokios valstybės“, – baisėjosi vilnietis.

Atstovė: vairuotojai nėra įpareigoti kontroliuoti keleivių

„Susisiekimo paslaugų“ atstovė spaudai Dovilė Marčinskaitė komentavo, kad tiek karantino metu, tiek jį atšaukus, Vilnius toliau atsakingai rūpinasi vairuotojų ir viešojo transporto keleivių saugumu.

„Apsauginės veido kaukės viešajame transporte yra privalomos – būtina jas dėvėti autobusuose ir troleibusuose. Apie tai keleiviams nuolat primename viešojo transporto priemonių ekranuose, stotelėse esančiose švieslentėse ir kitomis priemonėmis.

Taip pat pasitelkiame viešojo transporto kontrolės darbuotojus, kurie ne tik tikrina bilietus, bet ir prižiūri tvarką. Jeigu keleivis nedėvi kaukės, kontrolieriai jam apie tai primena. Kai nereaguojama į pastabas, nors tokių atvejų pasitaiko itin retai, kontrolieriai tokį keleivį gali išlaipinti iš transporto priemonės ir perduoti policijos pareigūnams už taisyklių pažeidimą. Informuoti policijos pareigūnus gali ir patys keleiviai“, – paaiškino ji.

Tuo pačiu nurodė, kad viešojo transporto vairuotojai nėra įpareigoti kontroliuoti keleivių be apsauginių veido kaukių, tačiau pastebėję gali neįleisti jų į transporto priemonę.

„Pagal Administracinių nusižengimų kodeksą, baudas skirti gali Karo policija, Policija, Priešgaisrinio gelbėjimo departamentas ir kitos įgaliotos tarnybos. Labai tikimės ir pačių keleivių sąmoningumo, atsakingo elgesio viešajame transporte“, – teigė ji.

Asociatyvi nuotr.

Lietuvoje – 634 nauji koronaviruso atvejai ir 6 mirtys

Rugpjūčio 27 d. Statistikos departamento duomenimis, praėjusią parą Lietuvoje nustatyti 634 nauji koronaviruso atvejai, nuo šios infekcinės ligos mirė šeši žmonės.

Mirė po du vyresnius nei 60-ies ir 80-ies metų žmones ir po vieną vyresnį nei 70-ies ir 90-ies metų žmogų.

Iš jų pilnai pasiskiepijęs buvo tik vienas. 14 dienų naujų susirgimų skaičius 100 tūkst. gyventojų pakilo iki 283,5 atvejo, 7 dienų teigiamų diagnostinių testų dalis paaugo iki 4,8 procento.
Šalyje per praėjusią parą atlikta 7070 molekulinių (PGR) ir 7422 antigeno tyrimai dėl įtariamo koronaviruso.

Iš viso Lietuvoje nuo pandemijos pradžios COVID-19 susirgo 296 tūkst. 738 žmonės, iš jų tebeserga 6994: šis rodiklis per parą paaugo.

Nuo COVID-19 ligos iš viso mirė 4520 žmonių, iš jų pilnai paskiepyti buvo 24. Tiesiogiai ir netiesiogiai su COVID-19 siejama 9201 mirtis.

Lietuvos ligoninėse šiuo metu gydomi 505 COVID-19 pacientai, 65 iš jų – reanimacijoje.

Per parą ligoninėse gydomų žmonių padaugėjo maždaug trimis dešimtimis, tuo tarpu esančiųjų reanimacijoje vienu sumažėjo. Deguonis papildomai tiekiamas 411 žmonių, 38 pacientams taikoma dirbtinė plaučių ventiliacija. Per parą į ligonines dėl COVID-19 paguldyta 70 žmonių.

Ankstesnę parą tokių buvo mažiau – 51. Iš viso Lietuvoje nuo pandemijos pradžios COVID-19 susirgo 296 tūkst. 738 žmonės, iš jų tebeserga 6994. Nuo COVID-19 ligos iš viso mirė 4520 žmonių, iš jų pilnai paskiepyti buvo 24. Tiesiogiai ir netiesiogiai su COVID-19 siejama 9201 mirtis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1046)