Į statistiką įtraukta apie 170,9 tūkst. mokinių iš beveik 2 tūkst. mokymosi įstaigų. Mokinių sąrašas yra išankstinis, nes parengtas operatyviai, mokslo metams dar neprasidėjus, atkreipia dėmesį Statistikos departamento specialistai. Jie taip pat pažymi, kad daugiausia paskiepytų mokinių yra tose mokymo įstaigose, kuriose yra daugiau vyresnių moksleivių. Todėl mokyklas lyginti reikėtų tik pagal atskiras moksleivių amžiaus kategorijas – kitu atveju sąrašo viršuje dominuotų gimnazijos.

Visose amžiaus grupėse moksleivių vakcinacijos lygis pats didžiausias yra Vilniaus mokyklose, išskiria bendrą tendenciją Statistikos departamentas. Dešimt iš dvylikos mokyklų, kurių moksleivių vakcinuota daugiausia, yra Vilniuje. Dešimt iš dvylikos mokyklų, kurių moksleivių vakcinuota mažiausiai, yra Žemaitijoje (Plungė, Kretinga, Klaipėda, Tauragė, Palanga).

Išskirtinai vangiai skiepijasi ir Šalčininkų rajonas: net šešios mokyklos iš šio rajono patenka į sąrašą mokyklų, kurių moksleiviai skiepijasi mažiausiai, pavyzdžiui, Eišiškių gimnazija, kurioje beveik visose moksleivių amžiaus grupėse (12,13,14,15,16,17) vakcinacijos procentas mažesnis nei 20 proc., taip pat Jano Sniadeckio gimnazija, Lietuvos tūkstantmečio gimnazija, Eišiškių Stanislovo Rapolionio gimnazija, Stanislavo Moniuškos menų mokykla, Eišiškių A. Ratkevičiaus sporto mokykla – visose vakcinacijos procentas bent keliose amžiaus grupėse yra itin žemas kitų mokyklų kontekste.

Aktyviausiai 18-mečiai skiepijosi šiose mokyklose: Vilniaus Mykolo Biržiškos gimnazijoje, Vilniaus licėjuje, Vilniaus jėzuitų gimnazijoje, Vilniaus Žirmūnų gimnazijoje, Vilniaus Simono Daukanto gimnazijoje, taip pat ir kitose mokyklose.

Labiausiai skiepyti 17-mečiai yra šiose mokyklose: Vilniaus licėjuje, Vilniaus Mykolo Biržiškos gimnazijoje, Vilniaus Žirmūnų gimnazijoje, Nacionalinė Mikalojaus Konstantino Čiurlionio menų mokykloje, Vilniaus jėzuitų gimnazijoje, Vilniaus Užupio gimnazijoje, Vilniaus Šiuolaikinės mokyklos centre, taip pat ir kitose mokyklose.

Tarp mokyklų, turinčių didžiausią dalį vakcinuotų 16-mečių moksleivių, yra šios įstaigos: VGTU inžinerijos licėjus, Kauno LSMU gimnazija, Vilniaus Užupio gimnazija, KTU gimnazija, Vilniaus Pilaitės gimnazija, Vilniaus Vytauto Didžiojo gimnazija, Vilniaus Simono Daukanto gimnazija, Vilniaus Gabijos gimnazija, taip pat ir kitos mokyklos.

Didžiausia dalis paskiepytų tarp 15-mečių moksleivių yra šiose įstaigose: Vilniaus jėzuitų gimnazijoje, Vilniaus licėjuje, Vilniaus Mykolo Biržiškos gimnazijoje, Vilniaus Antakalnio gimnazijoje, Vilniaus Karalienės Mortos mokykloje, Vilniaus Žirmūnų gimnazijoje, Ignalinos Česlovo Kudabos progimnazijoje, Vilniaus Šolomo Aleichemo gimnazijoje, taip pat ir kitose mokyklose.

Tarp mokyklų, turinčių didžiausią dalį paskiepytų 14-mečių moksleivių, yra šios įstaigos: Vilniaus „Šaltinėlio“ privati mokykla, Vilniaus tarptautinė mokykla, Vilniaus „Ąžuolyno“ progimnazija, Viešoji įstaiga Šiuolaikinės mokyklos centras, Vilniaus Žvėryno gimnazija, Vilniaus Jono Basanavičiaus progimnazija, Vilniaus Žemynos progimnazija, Vilniaus Antano Vienuolio progimnazija, Vilniaus kunigaikščio Gedimino progimnazija, Riešės gimnazija (Vilniaus r.), taip pat ir kitos mokyklos.

Didžiausia dalis paskiepytų moksleivių tarp 13-mečių yra šiose mokymo įstaigose: Vilniaus Jeruzalės progimnazijoje, Karalienės Mortos mokykloje, Alytaus r. Daugų Vlado Mirono gimnazijoje, Vilniaus Simono Daukanto progimnazijoje, Vilniaus tarptautinis prancūzų licėjuje, Vilniaus „Saulės“ privati gimnazijoje, Vilniaus Palaimintojo Teofiliaus Matulionio gimnazijoje, Anykščių Antano Baranausko pagrindinė mokykloje, Vilniaus Antakalnio progimnazijoje, taip pat ir kitose mokyklose.

Tarp mokyklų, turinčių didžiausią dalį vakcinuotų 12-mečių moksleivių, yra šios įstaigos: Šv. Juozapo mokykla, Vilniaus Šolomo Aleichemo gimnazija, Vilniaus Žvėryno gimnazija, Vilniaus privati gimnazija, Vilniaus Baltupių progimnazija, taip pat ir kitos mokyklos.

Tarp neformaliojo ugdymo įstaigų didžiausią dalį paskiepytų auklėtinių turi Vilniaus chorinio dainavimo mokykla „Liepaitės“, Vilniaus Justino Vienožinskio dailės mokykla, Sostinės krepšinio mokykla, Šiaulių menų mokykla, Vilniaus sporto mokykla „Tauras“, Vilniaus „Paplūdimio tinklinio mokykla“, Vilniaus teniso akademija ir kitos.

Į skaičiavimą įtraukti Nacionalinės švietimo agentūros registre esantys mokiniai, kurie 2021 m. rugsėjo 1 d. bus 12–19 metų amžiaus (jaunesni yra nevakcinuoti, vyresni – tikėtina, kad jau yra baigę mokyklą, bet galimai neturi baigimo įrašo).

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (27)