„Sunku pasakyti. Skaitant žiniasklaidą nebesupranti kai kurių dalykų. Bet santykiai visą laiką buvo darbiniai: mes dirbome ketverius metus, kai Saulius buvo Vyriausybės vadovas, o dabar jis yra paskirtas opozicijos lyderiu, „valstiečių“ ir darbo frakcijų balsais“, – „Žinių radijui“ teigė R. Karbauskis, pažymėdamas, kad būtent „valstiečių“ sprendimu jis gavo galimybę užimti aukščiausias pozicijas Seimo opozicijoje.

„Jis eina aukščiausias pareigas kokias tik įmanoma mūsų partijos sprendimu. Tačiau klausantis to, kas yra sakoma viešojoje erdvėje atrodo, kad jis nėra tuo patenkintas“, – teigė Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) pirmininkas R. Karbauskis.

Politikas, ko gero, galvoje turėjo ekspremjero žiniasklaidai reikštą nusivylimą, kad pastarąją savaitę „valstiečiai“ surengė pasitarimą, kuriame dalyvavo ne visi frakcijai priklausantys parlamentarai.

„Prasideda straipsniai apie tai, kad neva kažkas kažkur nepakvietė. Aš lygiai to paties galiu klausti, kodėl aš nesu kviečiamas į posėdžius, kuriuos organizuoja Saulius Skvernelis“, – sakė R. Karbauskis.

Ir nors pastaruoju metu „valstiečių“ atstovų ir S. Skvernelio kritika vienas kito atžvilgiu intensyvėjo, R. Karbauskis tikino, kad dar nėra aišku dėl to, ar iš tikrųjų jau artimiausiu metu S. Skvernelis užbaigs 2016 m. prasidėjusį bendradarbiavimą su LVŽS.

„Mes neturime pagrindo Sauliaus Skvenelio atžvilgiu kokius nors sprendimus priiminėti, nes nėra jokios objektyvios priežasties. Nėra nei vertybinės, nei kokios kitos“, – sakė R. Karbauskis, pažymėdamas, kad S. Skvernelis pasitraukti gali nebent dėl savo ambicijų ir dėl išsiskyrusių požiūrių į prezidentą Gitaną Nausėdą.

R. Karbauskio teigimu, S. Skvernelis jam dar nieko nesakęs apie galimą savo pasitraukimą – o tą, tikino politikas, ekspremjeras buvo pažadėjęs padaryti.

„Aš neturiu tiesioginio Sauliaus Skvernelio pasakymo, kad jis kur išeina (jis man yra pažadėjęs, kad tai pasakys). Bet aš skaitau ir pilasi įvairūs straipsniai... Mes matome šį procesą“, – sakė LVŽS lyderis.

Ir nors R. Karbauskis pažymėjo, kad trauktis iš frakcijos yra kiekvieno politiko apsisprendimas, kartu jis užsiminė, kad būtų sąžininga, jog pagal partijos sąrašą į Seimą patekę asmenys, pasitraukę iš „valstiečių“ padėtų ir savo mandatą. Pastaruosiuose Seimo rinkimuose S. Skvernelis buvo išrinktas būtent pagal sąrašą.

„Būtų labai šaunu, kad žmonės, kurie yra išrenkami pagal vienos ar kitos partijos sąrašą jie padėtų mandatus, jei jiems kas nors nepatinka. Nes kai žmonės tampa liberalais išrinkti Valstiečių ir žaliųjų sąjungos sąraše, tai jie kaip ir apgauna savo rinkėjus. Kitas klausimas, yra jeigu partijos pozicija sutampa didžiąja dalimi su prezidento pozicija valdžios atžvilgiu ir sprendimų, kurie būtini Lietuvai atžvilgiu... Vėlgi, jei tai kažkam tai nepatinka tai padėk mandatą ir tada dalyvauk rinkimuose ir gauk mandatą su savo pozicija. Bet pas mus taip įprasta, kad jei žmonės turi politinių ambicijų, arba jų vertybės keičiasi, jie supila mėšlo vežimą ant savo buvusių kolegų ir pakėlę galvas eina toliau“, – apibendrino R. Karbauskis.

ELTA primena, kad pastarąją vasarą iš LVŽS buvo pašalintas Partnerystės įstatymo projektą palaikęs parlamentaras Tomas Tomilinas, o išreiškęs nepasitenkinimą kolegų laikysena prie Seimo surengtame mitinge, virtusiame riaušėmis, iš frakcijos nusprendė trauktis Lukas Savickas. Jis taip pat į Seimą buvo išrinktas pagal „valstiečių“ sąrašą. Po šių įvykių S. Skvernelis užsiminė apie galimybę, kad jo ir „valstiečių“ keliai gali išsiskirti.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (82)