„3.20 val. pabėgo trylika (migrantų), iškart bėgo. Apsauginiai du pagavo, o dėl vienuolikos nežinau dabar, kokia yra situacija“, - sakė A. Vrubliauskas.

Rajono meras negalėjo patikslinti, kokios tautybės yra pabėgę migrantai. Ieškant pabėgusių migrantų buvo pakeltas sraigtasparnis.

Tai jau ne pirmas kartais, kai pranešama apie migrantų pabėgimus iš Alytaus r. buvusios mokyklos Verebiejuose. Rugpjūčio 13 d. buvo pranešta, kad iš tos pačios vietos buvo pabėgę 32 migrantai, jų ieškoti pasitelktos policijos pajėgos.

Tąkart savivaldybės atstovai pranešė, kad grupė asmenų naktį, spėjama, tarp vidurnakčio ir penktos ryto, greičiausiai pasinaudojo tuo, kad teritorijos sargyba vykdoma iš keturių stebėjimo vietų, perimetro kampuose, ir pasikasę po tvora, pabėgo.

Per praėjusią parą, nuo ketvirtadienio vidurnakčio iki penktadienio, Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) pareigūnai į Lietuvą neįleido beveik aštuonių dešimčių neteisėtų migrantų, į šalį neleista atvykti nė vienam asmeniui.

Valstybės sieną neleistinose vietose bandyta peržengti Šalčininkų ir Varėnos rajonuose bei Druskininkų savivaldybėje. Epizodiškai fiksuojamos kelios nedidelės migrantų grupės Baltarusijos pusėje, kurios nesiartina prie valstybės sienos ir nebando pereiti į Lietuvos teritoriją.

Patruliavimas Lietuvos teritorijoje toliau vykdomas sustiprintu režimu. Pasienio teritorijų žvalgymui VSAT į orą pakėlė ir savo tarnybinį sraigtasparnį, ir užsienio partnerių, Vokietijos bei Latvijos, orlaivius. Tarnybinių ginklų, specialiųjų priemonių ar fizinės prievartos veiksmų Lietuvos pasieniečiai ir jiems talkinantys kariai nenaudojo.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (246)