„Atsižvelgusi į pareigūnų rekomendacijas, Seimo kanceliarija užtikrins automobilių stovėjimo aikštelės apšvietimą masinių renginių metu prie Seimo. Ilgalaikiai sprendimai dėl aikštelės apšvietimo ir aikštelės dangos keitimo yra svarstomi. Seimo kanceliarija teiks savo siūlymus Seimo valdybai“, – BNS ketvirtadienį sakė Seimo kanceliarijos atstovė spaudai Justė Radzevičiūtė-Laugalienė.

„Taip pat pažymėtina, kad tam turėtų būti numatytos papildomos lėšos Seimo kanceliarijos biudžete“, – pridūrė ji.

Į Seimo kanceliariją, vadovybę bei sostinės savivaldybę dėl automobilių aikštelės kreipėsi policijos generalinis komisaras Renatas Požėla.

„Vakar pasirašiau raštą Vilniaus miesto savivaldybei su kopija Seimo kanceliarijai apie tai, kad būtų imtasi priemonių ir pagaliau būtų pradėti darbai eliminuojant šitą grėsmę, kuri susijusi su neasfaltuota aikštele“, – žurnalistams ketvirtadienį sakė šalies policijos vadas.

Jis teigė saugumo prasme neigiamai vertinantis tai, kad ši aikštelė vis dar neasfaltuota, pilna akmenų.

Pagal panaudos sutartį su Vilniaus miesto savivaldybe, Seimo kanceliarijai priklauso dvi automobilių stovėjimo aikštelės – viena yra bendro naudojimo, jos plotas siekia 0,49 hektaro, o kita beveik 0,5 ha ploto aikštelė skirta Seimo kanceliarijos darbuotojams ir Seimo lankytojams.

Panaudos sutartis sudaryta 99 metams. Sutartis pasirašyta 2004 metais.

Šioje automobilių aikštelėje ir šalia jos rugpjūčio 10 dieną buvo kilusios riaušės, dalis proteste dalyvavusių asmenų nepaklauso pareigūnų reikalavimams, mėtė į juos akmenis, kitus daiktus. Riaušės buvo numalšintos, pradėti keli ikiteisminiai tyrimai.

Minėtos riaušės kilo po šalia parlamento organizuoto mitingo, nukreipto prieš Vyriausybės planuotus ribojimams, skirtus imuniteto nuo koronaviruso neturintiems ir nesitestuojantiems žmonėms.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (18)