Kaip žiniasklaidą informavo VSAT atstovas Rokas Pukinkskas, į Lietuvą mėgino patekti ir pavieniai asmenys, ir migrantų grupės, kuriose buvo nuo keliolikos iki keliasdešimt asmenų. Per parą fiksuota keliolika tokių atvejų, daugiausiai – Šalčininkų rajone.

VSAT pareigūnai Baltarusijos teritorijos gilumoje vizualiai fiksavo kelias nedideles migrantų grupes, kurios nesiartino prie valstybės sienos linijos.

Taip pat nustatyti keli atvejai, kuomet į šalį neįleisti tie patys neteisėti migrantai, kuriems prieš tai nebuvo leista peržengti valstybės sienos neleistinoje vietoje.

Patruliavimas Lietuvos teritorijoje toliau vykdomas sustiprintu režimu. Tarnybinių ginklų, specialiųjų priemonių ar fizinės prievartos veiksmų Lietuvos pasieniečiai ir jiems talkinantys kariai nenaudojo.

Kelias praėjusias dienas į Lietuvą patekti bandančių migrantų srautai buvo sumažėję iki kelių per parą.

Lietuva nusprendė pasienyje su Baltarusija statyti tvorą

Pirmadienį Vyriausybė pritarė nutarimo projektui, kuriuo bus įgyvendinamas įstatymas dėl fizinio barjero Lietuvos–Baltarusijos pasienyje statybos. Projekto vykdytoju pasirinkta įmonė UAB „EPSO-G“.

Tvora turėtų būti metalinė, apsaugota nuo Lietuvoje esančių klimatinių sąlygų. Šalia apsauginės tvoros turėtų būti montuojama koncertina, kuri apsunkintų priėjimą prie apsauginės tvoros, siekiant ją sugadinti arba įveikti.

Fiziniam barjerui įrengti preliminariai reikėtų apie 152 mln. eurų. Projektas, kaip rašoma Vyriausybės nutarime, turi būti baigtas įgyvendinti 2022 m. rugsėjo 1 d., tačiau konkretų terminą, kaip pirmadienį posėdžio metu sakė vidaus reikalų ministrė Agnė Bilotaitė, Energetikos ministerija turėtų pateikti po kelių savaičių.

Liepos pradžioje pasienio ruože pradėta tiesti pjaunanti viela – koncertina. Ji taps ir būsimo fizinio barjero dalimi. Kaip buvo skelbta anksčiau, koncertina bus tiesiama 508 kilometrų pasienio ruože, piramidės principu, o šalia jos bus statoma keturių metrų aukščio tvora, ant kurios viršaus taip pat bus montuojama koncertina.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (249)