Kreipdamasis į „Delfi“, vyras teigė, kad nori informuoti visuomenę apie Palangos oro uosto administraciją.

„Ji nesugebėjo laiku aptarnauti visu keleivių, nes skrydžio registracijoje dirbo tik viena mergina, nusidriekė įspūdinga eilė, kuri vos judėjo į priekį, laikas tirpo, lėktuvo įgula tikriausiai per raciją pradėjo reikalauti baigti registraciją, kad skrydis nevėluotų.

Deja, tik po to buvo pakviesta kita mergina padėti užregistruoti stovinčius eilės gale keleivius, mes likome stovėti pirmoje eilėje ir likus man ir dar dviem keleiviams už nugaros, jie tiesiog nutraukė registraciją ir pabėgo!“, – tokiu įžūlumu negalėjo atsistebėti jis.

Neišskridusio vyro teigimu, likę keleiviai buvo tiesiog palikti ant ledo, o darbuotojai elgėsi neprofesionaliai, grubiai ir juos apkaltino vėlavimu į registraciją.

„Įžūlumas nesibaigė ir susisiekus su oro uosto direktoriumi, kuriam buvo visiškai nusispjauti į tai, kas įvyko. Jis dar mano akivaizdoje užgauliojo kitą vyrą ir nenorėjo prisiimti atsakomybės dėl susiklosčiusios situacijos.

Tai jau ne pirmas atvejis su panašiomis situacijomis Palangos oro uoste, mat jau esu skaitęs spaudoje kaip vieną moterį lygiai taip pat įžūliai neįleido į lėktuvą. Pats dažnai skraidau darbo reikalais, maždaug prieš 5-6 metus buvau neįleistas į lėktuvą, nes stovėjau eilės gale ir jiems pritrūko laiko užregistruoti visus keleivius.

Klausimas, kiek dar ši Palangos oro uosto administracija, nesugebėdama aptarnauti keleivių srauto, liks nenubausta, gal jau laikas prisiimti atsakomybę?“, – klausė jis.

Taip pat nurodė, kad buvo susisiekta su „Norwegian“ oro linijų bendrove, kuri, pasak vyro, buvo nustebusi ir teigė gavusi iš Palangos oro uosto administracijos raportą, kad viskas praėjo sklandžiai, be jokių problemų.

„Dabar mes reikalausime iš Vilniaus oro uosto pateikti Palangos oro uoste filmuotą medžiagą apie milžinišką eilę ir kaip mes nebuvome užregistruoti į skrydį dėl jų kaltės, taip pat turiu net Palangos oro uosto COVID-19 laboratorijos rezus.lt čekį, kur matosi laikas, kada atliktas testas – 13:26 val., valanda anksčiau prieš skrydį“, – nurodė vyras.

Lietuvos oro uostas: skrydį vykdo antžeminio aptarnavimo bendrovė

Lietuvos oro uosto atstovė spaudai Lina Beišinė komentavo, kad Lietuvos oro uostams situacija yra žinoma ir jie apgailestauja dėl keleivių patirtų nepatogumų.

„Registraciją į skrydžius bei reikiamų dokumentų patikrą oro uoste vykdo konkrečių aviakompanijų, šiuo atveju „Norwegian Airlines“ samdoma antžeminio aptarnavimo bendrovė.

Palangos oro uoste keleivių registraciją ir laipinimą vykdė oro uoste veikianti antžeminio aptarnavimo įmonė UAB „Orlaivių aptarnavimo agentūra“. Įvardinti konkrečias priežastis, kurios lėmė tai, jog keli keleiviai nepateko į skrydį galėtų šios bendrovės ar avialinijų atstovai“, – nurodė ji.

Taip pat pridūrė, kad dėl patirtų nuostolių atlyginimo keleivis taip pat turėtų kreiptis tiesiogiai į oro linijas, iš kurių pirko paslaugą, t. y. bilietą, ir kurios vykdė konkretų skrydį, šiuo atveju, „Norwegian“ oro linijas.

„Lietuvos oro uostai iš savo pusės taip pat yra pradėję vidinį šios situacijos nagrinėjimo procesą.“

„Orlaivių aptarnavimo agentūros“ direktorius Robertas Žilys irgi apgailestavo dėl susiklosčiusios situacijos ir tikino, kad taip atsitiko dėl darbuotojų trūkumo.

„Turime paprasčiausią darbuotojų trūkumą, nes yra COVID-19 protrūkis. Dirbame taip, kiek tai yra įmanoma. Dabar penki žmonės izoliacijoje ir verčiamės per galvą. Registracija buvo užlaikyta ir ištempta maksimaliai ir dar pratęsta, kol keleiviai sulipo į lėktuvą“, – paaiškino jis.

Taip pat patvirtino, kad keleiviai dėl patirtos žalos kompensavimo turi kreiptis tiesiogiai į „Norwegian“ oro linijas.

Koronaviruso atvejų daugėja

„Delfi“ primena, kad Lietuvoje praėjusią parą, rugpjūčio 24-ąją, koronaviruso infekcija patvirtinta 649 žmonėms, mirė 5 žmonės, paskiepyta 13412 asmenų, skelbia Statistikos departamentas.

Nuo pandemijos pradžios bendras COVID-19 užsikrėtusiųjų skaičius šalyje pasiekė 295373. Per praėjusią parą nuo COVID-19 infekcijos mirė 5 žmonės. Jie priklausė 50-79 metų amžiaus grupėms.

Nuo pandemijos pradžios bendras šalies mirčių skaičius nuo COVID-19 – 4505. Kaip skelbia Statistikos departamentas, naujų atvejų skaičius per 14 dienų, tenkantis 100 000 gyventojų, Lietuvoje trečiadienio rytą siekia 278,8 atvejo.

Pastarųjų 7 dienų naujų atvejų vidurkis parai – 558 atvejai.

Anot Statistikos departamento trečiadienio rytą pateikiamų duomenų, teigiamų diagnostinių tyrimų dalis per 7 dienas siekia 4,6 proc. Šiuo metu galimai imunitetą turinčių gyventojų procentas – 60,2. Iš viso nuo pandemijos pradžios pasveiko 277592 žmonės. Šiuo metu serga 6669. Per parą izoliuotų asmenų – 845.

Iš viso saviizoliacijoje yra 32403.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (207)