„Ikimokyklinukai ir pradinukai visada mokosi kontaktiniu būdu. Taip pat dvyliktokams net ir blogiausiu scenarijumi būtų taikoma išimtis – nuo vasario 1 dienos visi abiturientai būtų klasėse“, – Vyriausybėje surengtoje spaudos konferencijoje teigė J. Šiugždinienė.

Ministrė akcentuoja kol kas negalinti pasakyti, kokiomis sąlygomis galėtų būti įvestas raudonasis scenarijus, kai vyresnių klasių mokiniams būtų įvedamas nuotolinis mokymas. Vis dėlto J. Šiugždinienė akcentuoja, kad šį sprendimą Vyriausybė priimtų vertindama ne konkretų kriterijų, o bendrą situaciją Lietuvoje.

„Vyriausybė tikrai stebi situaciją, ekspertai stebi situaciją, žmonės vakcinuojasi, visuomenės imunitetas stiprėja. Taip pat stebime visą kompleksą rodiklių. Taip, kaip buvo pavasarį, kuomet pagrindinis rodiklis buvo atvejų skaičius, tai situacija yra pasikeitusi. Šiuo metu mes stebime ne tik atvejų skaičių, lovų skaičių, taip pat matome mirtingumo rodiklius“, – sakė J. Šiugždinienė.

„Taigi Vyriausybė, stebėdama situaciją, tardamasi su ekspertais, priimtų atskirą sprendimą dėl raudonojo scenarijaus“, – pridūrė ji.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (26)