„Turiu jus nuvilti, apie tai mes nekalbame ir tikrai neplanuojame jungtis bent kol kas. Tokių kalbų partijoje ir frakcijoje nėra“, – trečiadienį LRT radijui sakė Algirdas Sysas.

„Paprasčiausiai ne viskas, ką daro opozicija, ypač „valstiečiai“ mus tenkina“, – tvirtino jis.

Didžiausios opozicinės parlamentinės frakcijos – Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos – pirmininkas Ramūnas Karbauskis teigė, kad opozicija lauktų socialdemokratų koalicijoje.

„Su malonumu, su didžiausiu palaikymu lauktume jų prisijungimo prie opozicijos, bet čia jau partijos reikalas, jie sprendžia savo identiteto klausimus“, – sakė jis.

„Valstiečių“ pirmininkas apgailestavo, kad naujoji Lietuvos socialdemokratų partijos pirmininkė Vilija Blinkevičiūtė neparodė iniciatyvos susitikti su kitų opozicinių partijų lyderiais ir aptarti bendrus veiksmus.

Praėjusių metų kovą Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos bei Darbo partijos frakcijos pasirašė opozicinių frakcijų koalicijos susitarimą. Opozicijos lyderiu tapo buvęs premjeras Saulius Skvernelis, sutarta, kad šios pareigos bus rotuojamos.

R. Karbauskio teigimu, nuo rudens sesijos pradžios opozicijos lyderio postą turėtų perimti „darbiečių“ atstovas.

Prisidėti prie šio susitarimo žadėjo ir šių metų gegužę susikūrusi bei opozicine pasiskelbusi Regionų frakcija Seime, tačiau to kol kas nepadarė.

„Valstiečių“ frakcija Seime turi 32 narius, socialdemokratų – 13, Darbo partijos – dešimt, Regionų frakcija – devynis.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (49)