Pasak jo, šeimose yra 14 mažamečių ir vienas kūdikis.

Mero teigimu, visos institucijos pasiruošė afganistaniečių atvykimui ir iš anksto aprūpino būtiniausiomis priemonėmis.

„Ačiū raseiniškiams, kurie atvykus pirmajai šeimai tiesiogiai kreipėsi į mane ar per kitus asmenis siūlydami savo paramą maisto produktais, higienos priemonėmis ir kt. Esant poreikiui, jūsų indėlis bus labai svarbus. Taip pat ačiū visiems Raseinių krašto žmonėms, neabejingiems nuo talibų žiaurumo bėgantiems afganistaniečiams. Mūsų parama šiems žmonėms yra labai svarbi“, – feisbuke rašo A. Bautronis.

Pasak Raseinių rajono savivaldybės, artimiausiomis dienomis rajone planuojama apgyvendinti ir kitus Lietuvos kariuomenei talkinusius afganistaniečius.

Padengti su afganistaniečių apgyvendinimu susijusias išlaidas yra įsipareigojusi Krašto apsaugos ministerija, o savivaldybė prisideda žmogiškaisiais ištekliais.

Naktį iš penktadienio į šeštadienį į Raseinių rajono savivaldybę atvyko pirmieji šeši asmenys – Europos Sąjungos atstovybės Kabule vairuotoju dirbęs afganistanietis ir jo šeimos nariai.

Lietuva rūpinasi, kad iš Afganistano būtų išgabenti lietuvių kariams talkinę vertėjai ir kiti asmenys.

Naktį iš antradienio į trečiadienį į Vilnių atskraidinta 14 afganistaniečių vertėjų su šeimomis, iš viso – 50 asmenų.

Anksčiau skelbta, kad išgabenimo į Lietuvą laukia apie 100 Lietuvos kariams padėjusių vertėjų bei jų šeimų narių, bijančių, kad Talibanas gali mėginti su jais susidoroti.

Trečiadienį į Lietuvą turėtų būti atgabenta dar pusšimtis afganistaniečių.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (142)