„Turime savo poziciją nusistatę. Kokia tai pozicija, matyt, būtų nesunku nuspręsti. Šiandien aš norėčiau pasiųsti tam tikrą žinutę, kad visi renginio organizatoriai ir renginių dalyviai, kurie planuoja savo susirinkimus prie Seimo, dar kartą atidžiai ir nuodugniai perskaitytų Susirinkimų įstatymą. Policija įsipareigoja ir imsis visų priemonių, kad Susirinkimų įstatymo nuostatos būtų vykdomos preciziškai. Viena iš tų nuostatų – atstumų laikymasis“, – po susitikimo su Seimo pirmininke žurnalistams antradienį sakė generalinis komisaras.

Pasak jo, būtina suprasti, kad masinių renginių prie Lietuvos parlamento organizavimas dėl teisinio reguliavimo, numatančio, kad protestuotojai turėtų būti bent 75 metrų atstumu nuo Seimo pastato, yra sunkiai įmanomas.

„Nepažeidžiant šios nuostatos dideli, masinai renginiai prie Seimo tiesiog fiziškai negalimi, nes ten nėra vietos. Tai mūsų pozicija bus tokia, kad mes pasisakysime, kad tokie renginiai vyktų kitose Vilniaus miesto vietose“, – teigė jis.

„Jei mūsų klaus, mes siūlysime vietą. Tikėtina, kad tai įprasta mitingų vieta, viename iš Vilniaus parkų“, – pridūrė R. Požėla.

ELTA primena, kad gegužės viduryje buvo surengtas vadinamasis „Šeimos gynimo maršas“. Jis vyko Vilniuje esančiame Vingio parke.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (64)