Rugpjūčio pradžioje seksualinėms mažumoms atstovaujančio judėjimo „Facebook“ puslapyje paskelbta, kad renginio metu žygiuotojams bus dalijamos rožinės kaukės bei pagarsintas filosofinis pamąstymas apie individo ir visuomenės saugumą.

Trečiadienį pasidalinta dar viena iniciatyva – kreiptasi dėl pigesnių traukinio bilietų vykstantiems į Kauną.

„Su malonumu pranešame, kad kartu su „Mes esame visur – Kaunas Pride“ organizatoriais kreipėmės į „Lietuvos geležinkelius“ ir susisiekimo ministrą Marių Skuodį, kad būtų sudarytos galimybės pigiau ir patogiau nuvykti į Rugsėjo 4 d. vyksiantį „Kaunas Pride“ renginį traukiniais. Džiugu, kad strategine įmonė – LTG į savo socialinės atsakomybės programą yra įsirašiusi tokias vertybes kaip žmogaus teisės, aplinkosauga.

Manome, kad tai yra puiki proga vykdyti socialinės atsakomybės programą ir sudaryti galimybes į žmogaus teisėms ypatingai svarbų renginį nuvykti daugiau žmonių, tai padaryti pigiau, patogiau ir ekologiškiau. Tikime, kad tiek susisiekimo ministras, tiek LTG teigiamai pažiūrės į mūsų prašymą, tuo labiau, kad tokių akcijų jau yra buvę. Susitikime Kaune, rugsėjo 4 d.“, – socialiniame tinkle „Facebook“ skelbia politinė organizacija „Momentum Vilnius“.

Čia pat priduriama, kad dėl pigesnių bilietų eitynių organizatorių planuose yra ir kreipimasis į tarpmiestinius vežėjus bei „Kauno autobusus“.

„Kas vyksta Kaune“ primena, kad savivaldybė leidimo organizuoti LGBT eitynes miesto centre nesuteikė motyvuodama dalyvių saugumu – iš pradžių atmesti visi trys siūlyti eitynių maršrutai. Eitynių organizatoriai iškart pareiškė tokį sprendimą skųsiantys teisme, skundą galiausiai padavė Gegužės 1-osios profesinė sąjunga.

Liepos 29 d. teisme pradėtas nagrinėti Gegužės 1-osios profesinės sąjungos skundas dėl Kauno savivaldybės sprendimo nesuteikti leidimo rengti eitynes nė vienu iš trijų organizatorių siūlytų maršrutų. Trijų teisėjų kolegija liepos 30 d. nutarė, kad savivaldybė iki rugsėjo 1 d. turi suderinti eitynių maršrutą Laisvės alėjoje, o uždrausti vykti taikiam piliečių susirinkimui negali.

Kauno savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotoja Eglė Andriuškienė naujienų portalui „15min“ paklausus, ar teismo nutartį ketinama skųsti, teigė, kad „tai yra teismo sprendimas, o teismai veikia Lietuvos Respublikos vardu, tad šiuo atveju vertinsime ir analizuosime išdėstytus argumentus bei imsimės atitinkamų sprendimų“.

„Kaunas Pride“ eitynės planuojamos rugsėjo 4 dieną.