„Lietuvos Konstitucija garantuoja žodžio laisvę, todėl Lietuvoje kiekvienas Prezidentas, Šešėlinis Premjeras, Advokatų Tarybos pirmininkas, Socialdemokratų lyderė ar eilinė „filosofė“ turi teisę kritikuoti Vyriausybę, jos įgyvendinamą vakcinacijos strategiją ir ieškoti kitų būdų, kaip pelnytis populiarumo balų“, – įraše rašo A. Kubilius.

Anot politiko, tokie vieši pasisakymai prilygsta ginklui ir turi sąsajas su žmonių gyvybėmis, kurios priklauso, esą, tik nuo to, ar tie žmonės apsispręs skiepytis.

„Šiais laikais žudyti galima ne tik šautuvu fronte ar peiliu nakties tamsoje, bet ir neapgalvotu ar neatsargiu populistiniu žodžiu. Ypač lyderių žodžiu. Žodžiu prieš skiepijimąsi, žodžiu apie tariamą vakcinų pavojų ar žodžiu apie tariamą globalių farmacijos kompanijų diktatą. Kiekvienas toks lyderių žodis gali lemti, kad šiandien dar aštuoni, o rytoj dvidešimt ar trisdešimt nepasiskiepijusių taps anoniminės mirusiųjų nuo pandemijos statistikos dalimi“, – tęsia A. Kubilius.

Anot Europos Parlamento nario, taip viešojoje erdvėje kalbantys žmonės, kurie jau yra politikoje arba kurie suplanavo eiti į politiką ir tokiais būdais kraunasi politinį kapitalą.

„Politikui populiarumo siekimas yra kasdienybės duona, tačiau esminis klausimas bet kokiam politikui yra – kokioje rinkėjų aplinkoje ir kokia kaina to populiarumo yra siekiama. Šiandien būtina klausti ir to – kokia žmonių gyvybės kaina tokio politinio populiarumo yra siekiama“, – savo įraše pasisako politikas.

„Šiandien yra nesunku prognozuoti, kad būsimuose Prezidento rinkimuose 2024 metais dėl panašių rinkėjų balsų konkuruos dabartinis Prezidentas Gitanas Nausėda, šiandieninis Advokatų Tarybos pirmininkas Ignas Vėgėlė, Socialdemokratų pirmininkė Vilija Blinkevičiūtė. Jau šiandien ta konkurencija prasidėjo, prasidėjo populizmu prieš vakcinaciją. Nesunku matyti ir tai, kad tokiame populizmo festivalyje, tik orientuotame į būsimus Seimo rinkimus tais pačiais 2024 metais, jau šiandien aktyviai dalyvauja ir R.Karbauskis bei V.Uspaskichas su tokia pat populistine retorika ir kritika Vyriausybės įgyvendinamai vakcinacijos strategijai, kuri yra stebėtinai sėkminga. Nenustebsime, jeigu būsimuose Seimo rinkimuose aktyviai dalyvaus ir dabartiniai antivakseriniai Šeimų maršo lyderiai ar jų „filosofiniai“ įkvėpėjai: nuo N.Vasiliauskaitės iki J.Lago“.

Anot A. Kubiliaus, Vyriausybė tiesiog privalo daryti viską, kad pasiskiepytų kuo didesnis skaičius žmonių.

„Turi įtikinėti žmones, turi perspėti dėl nesiskiepijimo pasekmių, galiausiai, turi net ir neleisti nesiskiepijantiems eiti į masinio susibūrimo vietas, kur jie gali apsikrėsti ir po to rizikuoti savo gyvybe. Tam ir reikalingas Galimybių Pasas ir Vyriausybės projektuojamas „nesiskiepijusiųjų karantinas“, kad būtų išgelbėtos žmonių gyvybės. Arba tam, kad iki dabar dar nepasiskiepijusieji būtų paskatinti skiepytis ir taip pasirūpintų savo sveikata ir savo gyvybe.

Atrodytų vėlgi viskas yra aišku, kodėl Vyriausybė taip elgiasi ir galima būtų tik sveikinti Vyriausybę už tokį jos ryžtą.

Bet ne, atsiranda ne tik populistinis Šeimų Maršas ar antivakserių judėjimas, bet ir tie, kuriuos būtų galima priskirti prie politinių ar intelektinių profesijų lyderių, ir kurie beveik tiesmukiškai sako, kad ne, ne išsaugotos žmonių gyvybės yra svarbu, bet žmogaus „pasirinkimo teisė“ ir „laisvo apsisprendimo“ absoliuti vertybė yra žymiai svarbiau, nei išsaugota žmogaus gyvybė. Todėl, atsieit, Vyriausybės įgyvendinama vakcinacijos programa yra tariamai klaidinga. Ir net neteisėta“, – rašo politikas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (785)