Nuo ketvirtadienio 15 papildomų stacionaro lovų su deguonies tiekimu ir viena reanimacijos ir intensyvios terapijos lova su dirbtinės plaučių ventiliacijos (DPV) galimybe COVID-19 pacientams skiriamos Kaišiadorių ligoninėje, kur kilo šios ligos protrūkis tarp pacientų.

Iš viso COVID-19 liga sergantiems pacientams Kauno regione bus skirtos 138 stacionaro lovos su papildomo deguonies tiekimu ir 19 reanimacijos lovų su DPV galimybe.

„Per keturių savaičių laikotarpį hospitalizuojamų pacientų skaičius padidėjo vidutiniškai nuo dviejų iki devynių per parą, todėl teko aktyvuoti rezervines lovas“, – sakė COVID-19 ligos Kauno regiono valdymo grupės vadovas Vaidotas Gurskis.

Rugpjūčio 18 dienos duomenimis, Kauno regiono ligoninėse esančių stacionaro lovų su deguonies tiekimu užimtumas siekia 70 proc.: užimtos 86 iš 123 lovų. Reanimacijos ir intensyviosios terapijos – 44 proc.: užimtos aštuonios lovos iš 18.

Tolesnis lovų skaičiaus didinimas priklausys nuo epidemiologinės situacijos ir nuo atvykstančių bei išvykstančių pacientų srauto.