Neįleisti migrantai valstybės sieną draudžiamose vietose bandė peržengti Vilniaus ir Šalčininkų rajonuose.

Kaip žiniasklaidą informavo Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) atstovas Rokas Pukinskas, pareigūnai dėl humanitarinių priežasčių leido atvykti į Lietuvą keturiems užsieniečiams.

„Vilniaus rajone pasieniečiai stacionariomis vaizdo stebėjimo kameromis bei mobiliuoju telefonu fiksavo Baltarusijos pareigūnų bandymą inscenizuoti migrantų sumušimą. Tam buvo naudojami iš anksto parengti provokatoriai.

Neabejojama, kad tokia medžiaga būtų skleidžiama kaimyninės šalies propagandos kanalais. Tamsiu paros metu Baltarusijos teritorijoje vizualiai pastebėta keliasdešimt signalinių šviečiamųjų raketų paleidimų. Pasienyje toliau patruliuoja sustiprintos VSAT ir jiems talkinančios karių pajėgos“, – skelbia VSAT.

VSAT užfiksavo spektaklį pasienyje: Baltarusijos pareigūnai atvedė apsimetėlius

VSAT trečiadienį išplatino šį pranešimą patvirtinantį vaizdo įrašą, kuriame užfiksuoti 4 Baltarusijos provokatoriai, einantys į Lietuvos teritoriją ir laukiantys pasieniečių. Sulaukę VSAT pareigūnų minėti provokatoriai surengia tikrą spektaklį.

„Šįkart sugadinsime dieną Baltarusijos propagandistams, nelauksim jų melagienų ir viską papasakosim patys. Štai taip Baltarusijos pareigūnų paruošti 4 migrantai – provokatoriai įeina į Lietuvos teritoriją, tačiau niekur neskuba. Paaiškėja, kad jie lūkuriuoja Lietuvos pasieniečių, kurie pasirodo netrukus.

Provokatoriai grįžta atgal į Baltarusijos pusę ir čia prasideda spektaklis. Baltarusijos pareigūnų filmuojami „nuskriausti“ migrantai emocingai pasakoja, „kaip juos mušė ir žalojo Lietuvos pareigūnai“, – jau trečiadienį skelbė VSAT.

Po visko Baltarusijos pareigūnai su provokatoriais pasišalina į teritorijos gilumą.

„Eilinį „įrodymą apie Lietuvos pasieniečių žiaurumą“ užfiksavę Baltarusijos pareigūnai kartu su aktoriais pasišalina į savo teritorijos gilumą. Dramos pabaiga. Uždanga!“, – rašė VSAT.

Vidaus reikalų ministrė Agnė Bilotaitė trečiadienį pranešė, kad yra informacijos, jog kaimynai turi specialią filmavimo aikštelę, kurioje filmuoja neva Lietuvos pasieniečių daromus pažeidimus prieš migrantus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (97)