,,Teorijų kūrėjams, sekėjams ir jomis tikintiems: jeigu rugpjūčio 10-ąją policija naudojo dujas su užkratu, tuomet informuojame, jog kitą kartą (jeigu prireiks) bus naudojamos dujos su vakcina."

Delfi primena, kad dėl riaušių organizavimo prie Seimo teisėsaugos pareigūnai sulaikė dar tris asmenis ir trečiadienį jiems pateikė jiems įtarimus.

„Dėl kardomųjų priemonių jiems taikymo bus sprendžiama“, – rašoma prokuratūros pranešime.

Anksčiau dėl riaušių prie Seimo buvo sulaikyti 26 asmenys, devynis teismas leido suimti.

Policija atlieka ikiteisminį tyrimą ir dėl neteisėto informacijos apie privatų asmens gyvenimą rinkimo. Jis pradėtas reaguojant į socialiniuose tinkluose pasirodžiusius siūlymus už atlygį atskleisti riaušes malšinusių pareigūnų asmens duomenis.

Tyrimą organizuoja ir kontroliuoja Vilniaus apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokurorai, jį atlieka Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Organizuoto nusikalstamumo tyrimo valdyba.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (790)