Ekspertas parengė ir feisbuke pasidalino grafiku, kuriame pateikta šalies naujų COVID-19 atvejų ir hospitalizacijų dinamika.

„Trys trumpi mano komentarai:

1. Negalima „viens prie vieno“ lyginti atskirų COVID-19 bangų Lietuvoje, nes skyrėsi vyraujančios viruso atmainos, vakcinacijos apimtys, sveikatos sistemos atsako galimybės bei pagaliau mūsų žinios apie virusą.

2. Tikriausiai Lietuvai nepavyks atkartoti škotiškojo scenarijaus ir mūsų hospitalizacijos rodikliai bus didesni nei Škotijoje, tačiau žemesni nei ankstesnių lietuviškų bangų metu. Taip pat visai tikėtina, kad artimoje ateityje Lietuvoje nustatomų COVID-19 atvejų skaičius tokių aukštumų taip pat neturėtų pasiekti.

3️. Mes „žaliąją zoną“ palikome prieš kiek daugiau nei mėnesį (liepos 15 d.) ir pradėjome „ketvirtąją bangą“. Jos pradžia pasižymėjo staigiu atvejų augimu, kai savaitinis pandemijos pagreitis siekė po 100 proc. ir daugiau. Tačiau nuo Oninių (liepos 26 d.) šis rodiklis juda mažėjimo kryptimi ir paskutinėmis dienomis yra žemiau 20 proc. ribos. Nors tai vis dar rodo pandemijos plitimą, tačiau ne tokiu beprotišku greičiu ir su tam tikra lėtėjimo tendencija. Sunku pasakyti kas bus ateityje, tačiau šiandien matau daugiau priežasčių nedrąsiam optimizmui, nei jų buvo prieš kelias savaites. O kad to optimizmo būtų dar daugiau reikia #PetysUžLaisvė“, – rašo M. Stankūnas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (102)