Jas pasieks 1999 HP ir 801 „Lenovo“ kompiuteriai“.

„Šiandien teikiamas tvirtinti nutarimo projektas yra tik labai nedidelė dalis mūsų visų pastangų padėti savivaldybėms ir mokykloms tinkamai pasiruošti ugdymo procesui ir užtikrinti, kad tiek vaikai, tiek mokytojai turėtų visas reikalingas technologines priemones“, – Vyriausybės posėdyje trečiadienį sakė švietimo, mokslo ir sporto ministrė Jurgita Šiugždinienė.

Pasak jos, šiuo metu įvykdyti viešieji pirkimai dėl 11 tūkst. kompiuterių ir panašaus kiekio įrangos komplektų, reikalingų vesti nuotolines ir kontaktines pamokas, įsigijimo.

„Taigi, dalis įrangos jau yra mokyklose ir darželiuose, likusi dalis mokyklas pasieks spalio–lapkričio mėnesiais“, – kalbėjo ministrė.

Šios priemonės mokykloms skiriamos siekiant sudaryti ugdymo galimybes nuotoliniu būdu.

Švietimo, mokslo ir sporto ministerija trečiadienį pranešė, kad jeigu pandeminė situacija bus sudėtinga, Vyriausybė gali svarstyti priimti sprendimą pagrindinį, vidurinį ugdymą ir pirminį profesinį mokymą leisti vykdyti kontaktiniu būdu tik tuo atveju, jei klasė būtų imunizuota (bus pakankamai daug persirgusių ir/ar paskiepytų mokinių) arba reguliariai testuojasi.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (18)