„Šįkart sugadinsime dieną Baltarusijos propagandistams, nelauksim jų melagienų ir viską papasakosim patys. Štai taip Baltarusijos pareigūnų paruošti 4 migrantai – provokatoriai įeina į Lietuvos teritoriją, tačiau niekur neskuba. Paaiškėja, kad jie lūkuriuoja Lietuvos pasieniečių, kurie pasirodo netrukus.

Provokatoriai grįžta atgal į Baltarusijos pusę ir čia prasideda spektaklis. Baltarusijos pareigūnų filmuojami „nuskriausti“ migrantai emocingai pasakoja, „kaip juos mušė ir žalojo Lietuvos pareigūnai“, – skelbia VSAT.

Po visko Baltarusijos pareigūnai su provokatoriais pasišalina į teritorijos gilumą.

„Eilinį „įrodymą apie Lietuvos pasieniečių žiaurumą“ užfiksavę Baltarusijos pareigūnai kartu su aktoriais pasišalina į savo teritorijos gilumą. Dramos pabaiga. Uždanga!“, – rašo VSAT.

Tai jau ne pirmas panašus incidentas Lietuvos–Baltarusijos pasienyje per pastarąsias dienas.

Antradienį Šalčininkų rajone, Gintaro Žagunio užkardos ruože, Baltarusijos jėgos struktūrų atstovai su skydais ir riaušėms malšinti skirta ekipuote į Lietuvos Respublikos teritoriją prievarta įstūmė 35 migrantų grupę ir patys įžengė į mūsų valstybės teritoriją. Visi minėti neteisėti Baltarusijos pareigūnų veiksmai užfiksuoti Valstybės sienos apsaugos tarnybos pareigūnų vaizdo įraše.


Informacija apie valstybės sienos pažeidimą bus panaudota Lietuvos atliekamame ikiteisminiame tyrime, papildomai apie tai taip pat informuotas Baltarusijos pasienio komiteto įgaliotinis.

Ministrė A. Bilotaitė taip pat įpareigojo atsakingas statutines tarnybas sustiprinti budrumą pasienyje.

Į Lietuvą per sieną su Baltarusija šiemet pateko daugiau nei 4,1 tūkst. neteisėtų migrantų. Daugelis jų yra iš Irako.

Lietuva kaltina Minsko režimą migrantų srautų organizavimu ir vadina tai hibridine agresija. Dėl jos šalyje paskelbta ekstremali situacija.

Praėjusią parą į Lietuvą iš Baltarusijos neįleista beveik 100 migrantų. Pasieniečiai sako, kad ir toliau fiksuojami atvejai, kai tie patys migrantai į Lietuvą bandė patekti po kelis kartus skirtingose vietose.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (139)