Kaip antradienį teigė vidaus reikalų viceministras Arnoldas Abramavičius, nuotoliniame susitikime Lietuva sieks aptarti galimas „solidarumo priemones“ siekiant suvaldyti krizę, taip pat užtikrinti Europos Sąjungos institucijų finansavimą krizės sprendimui bei politinį palaikymą.

„Skrydžių stabdymas iš Irako tikrai yra tinkamas bendras atsakas iš Lietuvos ir Europos Sąjungos institucijų, Išorinių veiksmų tarnybos“, – sakė A. Abramavičius.

Jis priminė, kad Lietuva migrantų krizę vertina kaip Baltarusijos vykdomą „hibridinę agresiją prieš Europos Sąjungą ir visą Vakarų bendruomenę“, o migrantus ragina netapti Minsko režimo ginklais.

Jis sakė, kad po šio susitikimo taip pat bus prašoma Europos Tarybos „strateginių sprendimų“ keičiant prieglobsčio procedūras Europoje.

Susitikime dalyvaus vidaus reikalų ministrė Agnė Bilotaitė ir A. Abramavičius.

Pastaraisiais mėnesiais išaugo nelegali migracija į Lietuvą iš Baltarusijos, iš viso šiemet pasienyje jau sulaikyta beveik 4,2 tūkst. neteisėtų migrantų, didžioji jų dalis – iš Artimųjų Rytų ir Afrikos valstybių, dauguma atvyksta be dokumentų.

Lietuvos pareigūnai teigia, kad tai – organizuota Baltarusijos režimo akcija prieš Lietuvą.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)