ELTA yra pranešusi, kad pakaunėje pastaruoju metu sparčiai renovuojamos mokyklos, o tradiciškai bent vienoje iš jų mokslo metų pradžia sutaps su įkurtuvėmis. Mokinukai rinksis į naujas patalpas baigiamame rekonstruoti Užliedžių mokykloje-daugiafunkciame centre. Objekto rangovo – bendrovės „Stafas“ – statybininkai jau pastatė pastato trečią aukštą su klasėmis, sporto sale, valgykla. Greta pradinės mokyklos Užliedžių daugiafunkciame centre bus ir trys grupės darželinukams, taip pat laisvalaikio salė, biblioteka, kitos erdvės, tad statybininkai darbus tęs ir rudenį.

Kauno rajono savivaldybės administracijos Kultūros, švietimo ir sporto skyriaus vedėjas Jonas Petkevičius minėjo ir tai, kad jau užbaigta Čekiškės Prano Dovydaičio gimnazijos renovacija, o Garliavos Adomo Mitkaus pagrindinė mokykla tapo draugiška aplinkai. Energiją čia gamina ant stogo įrengti saulės kolektoriai.

Ir po rugsėjo 1-osios bus tęsiama nemažai anksčiau bei naujai pradėtų vykdyti švietimo įstaigų pastatų ir infrastruktūros modernizavimo ar renovavimo darbų. Statomas naujas Garliavos Adomo Mitkaus pagrindinės mokyklos Mastaičių skyriaus pastatas, rekonstruojamas mokslo paskirties pastatas Kačerginėje. Čia po metų įsikurs pradinė mokykla ir miestelio biblioteka. Statomas Zapyškio pagrindinės mokyklos priestatas su nauja katiline, renovuojamas Mastaičių baseinas. Visa tai – viešojo ir privataus sektorių partnerystės projektai. Tęsiami Šlienavos pagrindinės mokyklos rekonstrukcijos darbai. Vyksta viename pastate esančių Ramučių kultūros centro ir Karmėlavos Balio Buračo gimnazijos skyriaus modernizavimas.

Ramučių daugiafunkciame centre jau šį rudenį turėtų įsikurti keturios pradinės mokyklos klasės bei ikimokyklinė grupė. Bendrovės „Baltijos plienas“ statybininkai įrengia virtuvę, sanitarinius mazgus, baigia šiltinti pastato sienas, vykdomi apdailos darbai. Renovuojami Babtų, Čekiškės Prano Dovydaičio, Karmėlavos Balio Buračo, Raudondvario gimnazijų sporto aikštynai ir Zapyškio pagrindinės mokyklos stadionas. Rekonstruojama Piliuonos gimnazijos katilinė, vardino skyriaus vedėjas J. Petkevičius.

Augantis moksleivių skaičius Savivaldybei tampa iššūkiu, sprendžiant patalpų mokyklose trūkumo atskirose Kauno rajono vietovėse problemą. ELTA primena, kad šiuo metu plotų moderniam mokymo ir ugdymo procesui organizuoti jau trūksta VŠĮ Vytauto Didžiojo universiteto Ugnės Karvelis bei Domeikavos gimnazijose. Pastarojoje naujus mokslo metus pradės daugiau nei 1000 mokinių, ir jų skaičius kasmet tik auga. Ieškant galimų sprendimų, jau galvojama kitąmet pradėti naujo Domeikavos gimnazijos korpuso statybą. Panašiai klasių trūkumo problemą žadama spręsti ir rekonstruojant Raudondvario, Neveronių bei VDU Ugnės Karvelis gimnazijas.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (20)