Kaip dienraščiui teigė Plungės meras Audrius Klišonis, R. Mažeika bus laikinasis ligoninės vadovas, o konkursas į šį postą dar neskelbiamas, nes dėl Sveikatos apsaugos ministerijos pradėtos pertvarkos neaiški pačios ligoninės ateitis.

R. Mažeika su dar pusšimčiu asmenų taip pat figūruoja Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) tyrime dėl gydymo įstaigų viešųjų pirkimų. A. Klišonis „Lietuvos rytui“ teigė, jog teisėsauga neprašė nušalinti tuometinio Respublikinės Šiaulių ligoninės direktoriaus, o dėl įtarimų taip pat sulaukusio ilgamečio Plungės ligoninės vadovo Antano Martusevičiaus tokį prašymą jis gavo.

Sveikatos apsaugos ministras Arūnas Dulkys R. Mažeiką iš Respublikinės Šiaulių ligoninės direktoriaus pareigų atšaukė prieš mėnesį, po ligoninėje dirbusios jaunos medikės savižudybės.

Sprendimas priimtas, kai gegužę sudaryta komisija dėl galimo darbo pareigų pažeidimo tyrimo pateikė ministrui savo išvadas, jog ligoninės vadovas tinkamai nekontroliavo vidinių procesų, neužtikrino nediskriminacinės darbo aplinkos, neužkirto kelio nesaugiam psichosocialiniam klimatui formuotis ir toleravo šią situaciją.

Taip pat kaip neigiamai veiklą charakterizuojanti aplinkybė įvardyti ligoninės vadovui teisėsaugos pateikti įtarimai.

Teisėsauga aiškinasi Respublikinėje Šiaulių ligoninėje dirbusios jaunos medikės savižudybės aplinkybes, tačiau daugiau detalių neatskleidžia. Anot žiniasklaidos, nelaimė galėjo įvykti dėl mobingo darbo vietoje.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (62)