Kaip pranešė Užsienio reikalų ministerija, pokalbio telefonu metu politikai patvirtino bendrą Lietuvos ir JAV paramą Baltarusijos demokratiniam judėjimui, ragindami Aliaksandro Lukašenkos režimą nedelsiant nutraukti neteisėto migrantų srauto per Baltarusijos sieną organizavimo kampaniją.

Į Lietuvą per sieną su Baltarusija šiemet pateko rekordiškai daug, daugiau kaip 4,1 tūkst., neteisėtų migrantų.

Lietuvos pareigūnai išaugusius migracijos srautus vadina Baltarusijos režimo hibridine agresija. Dėl to šalyje paskelbta ekstremali situacija.

G. Landsbergis taip pat teigė, kad Lietuvos Vyriausybė sieks gilinti abipusiu interesu ir vertybėmis grįstą partnerystę su JAV, glaudesnius santykius su JAV laikydama vienu iš savo svarbiausių prioritetų.

Pokalbio metu pažymėta, kad Lietuva kartu su JAV sieks ir toliau stiprinti transatlantinę partnerystę per NATO ir Europos Sąjungą.

Aptariant Lietuvos ir JAV bendradarbiavimo Indijos ir Ramiojo vandenyno regione galimybes, G. Landsbergis pabrėžė, kad įgyvendinant Vyriausybės programą, bus siekiama plėtoti Lietuvos verslui palankias galimybes, atveriant naujas rinkas šiame regione, kuriame sukuriama daugiau kaip 60 proc. viso pasaulio BVP.

Jis taip pat teigė, kad kartu su JAV sieks įgyvendinti įsipareigojimus, skatinant taiką, klestėjimą, saugumą, demokratiją ir žmogaus teises transatlantiniame regione ir visame pasaulyje.

Ministras kvietė JAV prisidėti stiprinant NATO sąjungininkų ir ES solidarumą.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (262)