Pirminiais duomenimis, pasišalinusieji yra Irako piliečiai. Tačiau informacija tikslinama.

Pirmasis apie tai pranešė naujienų portalas lrt.lt.

Vidaus reikalų ministerija patvirtina faktą, kad šiandien iš Alytaus raj. Verebiejų buvusios mokyklos pabėgo 32 migrantai. Du iš jų – surasti ir grąžinti į apgyvendintą mokyklose teritoriją. Kiti – aktyviai pareigūnų ieškomi.

Kaip pranešama, VSAT sraigtasparnis „EC–120 Colibri“ – ore, vykdoma žvalgyba.

Kaip Delfi informavo Alytaus rajono savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Virgilijus Pranskevičius, pabėgėliai iš aptvertos pastato teritorijos pasišalino, prasikasę po tvora, kurią saugojo kariuomenės ir Viešojo saugumo tarnybos pareigūnai.

Teritoriją taip pat filmuoja vaizdo kameros, kurias čia įrengė Alytaus rajono savivaldybės administracija.

Pasak savivaldybės atstovo, grupė asmenų naktį, spėjama, kad pabėgimo laikas buvo tarp vidurnakčio ir penktos ryto, greičiausiai pasinaudojo tuo, kad teritorijos sargyba vykdoma iš keturių stebėjimo vietų, perimetro kampuose.

„Pasikasta po tvora, tada kniūbsčia šliuožta per pievą, ten matyti likusi brydė, ir ta vieta išeina į gatvelę, kur yra automobilių stovėjimo aikštelė. Vieta lyg ir nuošali, lyg ir nelabai. Nuo ten matyt patraukė link Kriokialaukio kaimo, nes vieno iš to kaimo gyventojų teritorijos stebėjimo kameros juos užfiksavę einančius grupe. Spėjam, kad keliaus link geležinkelio, galimai judės palei jį link Lazdijų ar Kalvarijos ir į Lenkiją. Tiesa, čia tik spėjimas, nieko tikslesnio nežinome, nes labai slepia nuo mūsų, kaip savivaldybės, pareigūnai visą informaciją“, – sakė Alytaus rajono savivaldybės administracijos atstovas.

Pasak V. Pranskevičiaus, savivaldybei apie pasišalinusius migrantus nepranešta.

O ir pats faktas, kad iš 167 čia laikomų nelegalų nėra net daugiau nei 30 asmenų buvo pastebėtas tik pačių Alytaus rajono savivaldybės darbuotojų dėka.

„Pas mus ten įvesta tvarka, kad yra maisto talonėliai, išduodami kiekvienam asmeniui, kuris ten gyvena, ir tų talonėlių atliko daug. Bet iš pradžių mes dar galvojom, kad ten nieko tokio, nes būna, kad neateidavo kas valgyt pavyzdžiui, ar pavėluodavo. Ir tik tai paryčiais jau policija mus informavo, kad sulaikė du ties Žuvintu, tada jau griebėm skaičiuoti. Supraskit, ne savivaldybė juos ten skaičiuot turi, mes tik maitinam, ten viską pasieniečiai kontroliuoja“, – sakė Delfi V. Pranskevičius.

Savivaldybės atstovas sako, kad buvo tikras kuriozas, nes gali būti, jog tie du Žuvinto apylinkėse sulaikytieji irakiečiai – visai ne Verebiejų mokyklos laikinieji gyventojai.

„Man per kameras atsukę parodė, nu aš tokių jų pas mus nemačiau“, – sako V. Pranskevičius.

Iš viso 167 neteisėtus migrantus Verebiejuose saugo keturi apsaugos postai. Juose būna vienu metu po 12 sargybinių: po 8 Viešojo saugumo tarnybos ir po 4 Krašto apsaugos savanorių pajėgų karius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (725)