„Mes Seimo valdyboje aptarinėjome tą situaciją. Sutarėme, kad artimiausiu metu susitiksime su tarnybų vadovais ir tuomet gavę informaciją iš jų spręsime dėl tolimesnių žingsnių“, – žurnalistus Seime penktadienį informavo V. Čmilytė-Nielsen.

„Pirmiausiai reikia gauti išsamią informaciją, juo labiau, kad dabar buvo laiko jau šiek tiek išanalizuoti tuos duomenis, peržiūrėti pasisakymus ir tuomet bus galima priimti sprendimą“, – akcentavo ji.

ELTA primena, kad ketvirtadienį Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto (NSGK) posėdyje parlamentarai aptarė su antradienį vykusiomis riaušėmis susijusius klausimus. Komiteto pirmininkas Laurynas Kasčiūnas teigė, kad įvertinus šiame posėdyje išgirstą informaciją, jo vertinimu, didėja tikimybė, kad riaušėse dalyvavusiems Seimo nariams bus pradėta apkaltos procedūra.

Visgi NSGK pirmininkas konkrečių politikų pavardžių, kuriems būtų svarstoma pradėti apkaltos procedūrą, neįvardino.

Proteste kalbas nuo scenos sakė Mindaugas Puidokas, Dainius Kepenis, Petras Gražulis, Valdemaras Valkiūnas, jie taip pat daliai mitinguotojų sudarė galimybes patekti į Seimo pastatą, išrašydami leidimus. Petras Gražulis kartu su savo padėjėju Nagliu Puteikiu vakare buvo riaušes sukėlusioje ir išvažiavimą iš parlamento užblokavusioje minioje.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (74)