„Šiandieną prokurorai dėl visų 26 įtariamųjų kreipėsi į Vilniaus miesto apylinkės teismą, dėl griežčiausios kardomosios priemonės, suėmimo, skyrimo. Pagrindai, kuriais remiantis prokurorai prašė skirti griežčiausią kardomąją priemonę buvo, kad įtariamieji gali bėgti slėptis nuo ikiteisminio tyrimo pareigūnų, prokurorų ar teismo, gali daryti naujas nusikalstamas veikas ar trukdyti procesui“, – spaudos konferencijoje ketvirtadienį informavo generalinė prokurorė Nida Grunskienė.

Generalinės prokurorės teigimu, prokurorai griežčiausios kardomosios priemonės prašė motyvuodami tuo, kad tik pradėtas ikiteisminis tyrimas, kad tyrimas yra labai didelės apimties.

Jos teigimu, šiuo metu jau yra išnagrinėta 10 prokuroro kreipimųsi.

„5 įtariamiesiems yra skirta griežčiausia kardomoji priemonė – suėmimas, keturiems asmenis yra skirtas suėmimas po mėnesį laiko, vienam asmeniui yra vienai savaitei. Taip pat yra skirta intensyvi priežiūra, kardomoji priemonė, trims įtariamiesiems, dviem įtariamiesiems prokurorai parinko kardomąją priemonę – pasižadėjimą neišvykti“, – sakė ji.

N. Grunskienė pateikė duomenis ir apie sulaikytųjų asmenų teistumą.

„Kalbant apie sulaikytų asmenų teistumus norėčiau pasakyti, kad vienas asmuo šiame ikiteisminiame tyrime anksčiau jau buvo teistas 13 kartų, vienas asmuo -14 kartų ir vienas asmuo 12 kartų. Trys asmenys teisti po du kartus. Taip pat vienam asmeniui pareikšti įtarimai dvejuose ikiteisminiuose tyrimuose“, – informavo ji.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (345)