Kalbėdamas apie įvykius prie parlamento, jis skėlė juos į dvi aiškias dalis – protestą ir riaušes. G. Nausėda apgailestavo, jog kai kurie politikai dalyvavo šiuos įvykiuose.

„Bėda ta, kad net ir mūsų kai kurie valdžios politikai dalyvauja šitame. Ir manau, kad dalyvauja neįvertindami visų pasekmių nacionaliniam saugumui. Ir be jokios abejonės, turės dėl to pirmiausia prisiimti politinę atsakomybę“, – teigė prezidentas.

Paprašytas patikslinti, apie kokią politinę atsakomybę jis kalba, G. Nausėda teigė, jog kol kas nenori įvykiams „užbėgti už akių“.

„Mes tikrai išsiaiškinsime, koks buvo konkrečių politikų vaidmuo. Tačiau nenorėčiau užbėgti už akių ir dabar kaltinti visus iš eilės. Tai padarys atsakingos ir kompetentingos institucijos“, – sakė šalies vadovas.

G. Nausėda teigė, jog dabar Seimui reikėtų sukontroliuoti leidimų į parlamentą išdavimą.

Kai kurie jau kalba apie apkaltą protesto dalyvius provokavusiems politikams. G. Nausėda teigė, jog toks klausimas gali būti keliamas.

„Pamatę tai, koks buvo realus indėlis ir įvertinę visą situaciją, aš manau, kad Seimas tikrai gali kelti ir tokį klausimą kai kuriems savo nariams“, – interviu Delfi sakė G. Nausėda.

Visą interviu su prezidentu G. Nausėda Delfi TV eteryje galėsite stebėti ketvirtadienį 19.15 valandą.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (613)