Šalies vadovas teigė, jog yra žinių, jog informacija nutekėjo.

„Vyksta tyrimas, be jokios abejonės, mes įvertinsime tą žalą, kurią padarė ši kibernetinė ataka. Tačiau yra tam tikrų požymių, kurie rodo, kad tam tikra informacija nutekėjo. Ir tai yra informacija su grifu „slaptai“, – teigė prezidentas G. Nausėda.

Jis teigė, jog nutekėjusi informacija „gali padaryti didelės žalos pirmiausia sąjungininkų atžvilgiu“.

„Bet tai yra potenciali žala, kurios šiuo metu aš dar negaliu viešai atskleisti“, – sakė prezidentas.

G. Nausėda kartu ragino susirūpinti duomenų apsaugos kontrole.

Dar kartą perklaustas, ar nutekėjo labai svarbi informacija, šalies vadovas siūlė palaukti, nes nenori „nei švelninti, nei dramatizuoti situacijos“.

Jis teigė, jog ši situacija rodo „ir sistemos skyles, ir pastangas“.

Visą Delfi žurnalistės Daivos Žeimytės-Bilienės pokalbį su šalies vadovu G. Nausėda žiūrėkite nuo 19.15 valandos.

Per daug sutapimų

Delfi primena, jog prezidento patarėja A. Skaisgirytė ketvirtadienį pareiškė turinti informacijos apie iš Užsienio reikalų ministerijos (URM) pavogtus dokumentus.

Dieną prieš pranešimą apie bandymą įvykdyti informacinę–kibernetinę ataką pranešusi Užsienio reikalų ministerija nekomentuoja šalies vadovo Gitano Nausėdos patarėjos užsienio politikos klausimais žodžių.

„Riaušės prie Seimo, riaušės Rūdninkuose, įvairi informacija, pasirodanti tą pačią dieną, kad yra pavogti svarbūs dokumentai iš Užsienio reikalų ministerijos“, – LRT radijui kalbėjo A. Skaisgirytė.

„Per daug sutapimų, kad jie būtų atsitiktiniai“, – pridūrė ji.

Užsienio reikalų ministro atstovė spaudai Vytautė Šmaižytė–Kuliešienė šios informacijos nekomentavo.

„Komentuoti prezidento patarėjos žodžių mes negalime. Užsienio reikalų ministerija vakar paskelbė pranešimą spaudai ir mes liekame prie jo“, – BNS sakė ji.

URM trečiadienį paskelbė fiksavusi bandymą įvykdyti informacinę–kibernetinę ataką, informavusi apie tai atsakingas institucijas ir pradėjusi tyrimą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (490)