Apie tai, kas nutiko Klaipėdoje LNK žinioms pasakojo Klaipėdos savivaldybės administracijos direktorius Gintaras Neniškis.

Jis pasakojo, jog Klaipėdoje daug turistų tiek iš kitų Lietuvos miestų, tiek ir iš kitų šalių.

„Jaučiamės kaip bet kuri dabartinė pajūrio ar pamario savivaldybė. Tikriausiai matome, jog Klaipėdoje yra pakankamai nemažai turistų, iš kitų šalių ar atvažiavusių iš kitų šalies miestų. Ta statistika, kaip ir Palangos meras pasakytų, jog statistika yra lengvas melas. Mes tikime statistika, ji tokia, mobiliame punkte tie žmonės užfiksuoti. Bet situacija tokia dėl to, jog Klaipėdos mobilus punktas veikia intensyviausiai. Kitose savivaldybėse tokie punktai veikia tik darbo dienomis, pas mus – visą savaitę“, – pasakojo G. Neniškis.

Jis teigė, jog jų savivaldybei tenka visi atvejai, kurie fiksuojami jos teritorijoje, nepaisant asmenų tikrosios buvimo vietos.

Klaipėdos savivaldybės administracijos direktorius tikino, jog visose pajūrio ar pamario savivaldybėse sergančiųjų skaičius yra išaugęs.

„Tos tendencijos yra panašios kaip ir Palangoje. Kur apie pusę sergančiųjų yra vietiniai gyventojai“, – sakė LNK pašnekovas.

„Tendencija yra panaši Klaipėdos kaip ir visoje Lietuvoje, nebėra to išskirtinumo“, – tikino jis.

Nacionalinis visuomenės sveikatos centras (NVSC) prašė nerengti masinės Jūros šventės, į saugomo priemones dėmesį atkreipti ir kitų renginių metu. G. Neniškis teigė, jog didelės šventės atvirame ore nėra didžiausia problema.

„Tas augimas prasidėjo keletui dienų iki Jūros šventės. Ir negalima visiškai tiesiogiai sieti šio renginio su statistikos augimu. Mes konsultavomės ir su NVSC, ligoninių darbuotojais. Tikrai ne šventės gryname ore yra didžiausia problema. Didžiausia problema yra uždarose erdvėse – šeimų susitikimai, barai“, – sakė Klaipėdos savivaldybės administracijos direktorius.

„Mes susirenkame statistiką už visą Lietuvą“, – situaciją vertino LNK pašnekovas.

Jo teigimu, situacija ligoninėse „nėra tragiška“.

„Jūs tikriausiai žinote, kad Klaipėda turi vieną didžiausią infekcijų korpusų. (…) Dabar apie 70 procentų lovų yra užpildyta. Dabar jau aktyvuoti kiti pajėgumai. Bet situacija kaista“, – sakė G. Neniškis.

Delfi primena, jog Klaipėdoje 100 tūkst. gyventojų per 14 dienų tenka daugiau nei 500 atvejų – ketvirtadienį Statistikos departamento duomenimis šis rodiklis jau siekia 535.