Politikas aprašė savo įspūdžius, jam antradienį išėjus pabendrauti su mitingo dalyviais.

„Bendravau labai ilgai. Daugiau nei dvi valandas. Šalia buvo Vytautas Bakas, darė tą patį. Prie kito įėjimo kiek žinau buvo Paulius Saudargas, Saulius Skvernelis ir kiti. Išėjome tada, kai baigėme darbą. Per dvi valandas koks šimtas žmonių keičiantis kalbėjo, piktinosi, rėkavo, grasino, bet klausėsi, galbūt daliai jų reikėjo tiesiog atsakymų, pažadų, dėmesio.

Labai tikiuosi, kad bent vieną žmogų įkalbėjau neperžengti plonos riaušių ribos, nors šalia sukinėjosi ir Celofanas, ir kiti ribų nejaučiantys žmonės. Tiesa, savo akimis mačiau kaip vieni protestuotojai ramina kitus ir rodo norą kalbėtis“, – feisbuke rašė T. Tomilinas.

Daugiausia žmonių neramina, pasak jo, vakcinacijos nuo koronaviruso klausimai.

„Daugiausiai laiko surijo skiepai ir vaikų skiepijimas, baimė yra labai didelė ir mums visiems reikia dar kartą pergalvoti ryšio ir dialogo su visuomene strategiją. Pozicijai ir opozicijai. Pokalbis apie skiepus buvo labai emocionalus, teko naudoti net savo vaikų argumentą. Geriausiai pavyko pokalbis apie vakar dienos priimtus įstatymus. Žmonės aiškiai parodė, kad gavo juos tenkinančius atsakymus.

Lietuvoje vis dar labai mažai žinoma, kad svarstant Seime įstatymų projektus įmanoma iš esmės juos pakeisti. Vakar taip ir įvyko – būtent Sauliaus Skvernelio ir socialdemokratų pataisa iš esmės pakeitė karinės jėgos naudojimo įstatymų paketą, žmonėms aiškiai iškomunikuota, kad tie įstatymai jokių būdų nebus naudojami pandemijos padarinių valdymui ir kad be Seimo leidimo kariuomenės niekas nenaudos“, – tęsė T. Tomilinas.

Jis taip pat rašė, kad žmonėms pavyko išaiškinti ir Civilinės saugos įstatymo pataisų esmę.

„Žmonių taikus protestas, Seimo narių darbas, konstitucinė opozicijos ir pozicijos priešprieša demokratinėjė šalyje daro poveikį ir būtent tai 18 valandą veikė kaip stipriausias, labiausiai raminantis argumentas.

Man nebaisu buvo pasakyti protestuotojams tiesiai į akis, kad smerkiu Holokausto simbolių naudojimą akcijoje, tai žemina mane, mano šalį, mano šalies istoriją ir joje gyvenančius tikro genocido aukas ir jų šeimas“, – dėstė parlamentaras.

T. Tomilinas taip pat pažymėjo susitaręs apsikeisti nuomonėmis su viena protesto dalyvių ir laiškais.

„Diskutavome su žmonėmis, ar aš esu „globalistas“ ir vieną moteris pažadėjo man atsiųsti Jungtinių Tautų oficialų dokumentą, kuriame pasaulio galingieji sutarė sumažinti pasaulio populiaciją iki 2 milijardų žmonių. Pažadėjau perskaityti.

Gavau iš jos pažadą, kad ji tai pat perskaitys mano laišką ir paaiškinimus, kad tai tėra sąmokslo teorija. Laiškus jau gavau, pasidalinsiu. Dar jau pažadėjau, kad galvosiu priimdamas sprendimus dėl skiepų apie jos ir jos vaikų teises“, – rašė Seimo narys.

Savo pranešime T. Tomilinas taip pat padėkojo pareigūnams, dirbusiems profesionaliai.

Dėl to, kad Lietuvą krečia net trys krizės – kultūriniai karai, migracija ir nesibaigianti pandemija, pasak politiko, opozicija privalo pasmerkti sukeltas riaušes prie parlamento.

„Visais laikais sunkiais momentais buvo žmonių, kurie prie esančios baimės, nesaugumo jausmo prideda savo pasakojimus, savo naratyvus ir pasinaudoja žmonėmis. Riaušės prie Seimo yra nepateisinamas įstatymo pažeidimas už kurį įstatymo tvarką turi atsakyti organizatoriai.

LVŽS frakcija ir visos kitos opozicinės frakcijos privalo nedviprasmiškai pasmerkti smurto naudojimą prieš pareigūnus ir žurnalistus, Seimo narius, atsiriboti nuo visų veikėjų, kurie siekia destabilizuoti situaciją šalyje. Vien kritikos blogiems valdantiesiems šį kartą nepakaks.

Taikus protestas, noras kalbėtis su Seimo nariai nenaudojant prievartos, pasipiktinimas Seimo nariais – absoliuti kiekvieno piliečio teisė, tačiau vakar buvo ne tai“, – pridūrė T. Tomilinas.

Riaušes prie Seimo pasmerkė ir opozicijos lyderis Saulius Skvernelis. Jis teigė, kad visi antradienį prie Seimo vykusių riaušių kurstytojai ir organizatoriai turėtų sulaukti teisinės atsakomybės. Kartu politikas išreiškė nusivylimą, kad prie protesto aistrų kurstymo prisidėjo ir kai kurie Seimo nariai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (84)