Neramumai Rūdninkuose vyko tuo pat metu, kai sostinėje pareigūnai turėjo tramdyti prie Seimo susirinkusius ir į juos akmenis mėčiusius riaušininkus. Kol kas neatmetama, kad šie du įvykiai yra susiję.

„Tuo pačiu laiku prasidėję veiksmai jau yra lakmusas pradėti suprasti, kad tai buvo sistemiškai organizuota. Nelegalūs migrantai stovyklavietėse turi pilną kontaktą su Lietuvos ir kitų užsienio valstybių piliečiais, mobilus telefonas šiais laikais viską gali“, – per spaudos konferenciją sakė Viešojo saugumo tarnybos vadas Ričardas Pocius.

Migrantų stovykloje kilusias riaušias socialiniuose tinkluose aktyviai nušvietė patys migrantai – jie kėlė vaizdo įrašus ir darė tiesiogines transliacijas.

Juose matoma, kaip išvartytos tvoros, o pareigūnai priversti tramdyti įsisiautėjusius atvykėlius ašarinėmis dujomis.

Migrantai neramumus rengia piktindamiesi gyvenimo sąlygomis – jie nuolat akcentuoja, kad nori laisvės, aiškina, kad jiems duodamas blogas maistas ir vanduo.

Kaip kalbėjo Vidaus reikalų ministrė Agnė Bilotaitė, tokie neramumai vyksta nuolat.

„Jie nepatenkinti savo sąlygomis.. Jos nėra penkių žvaigždučių, jos bazinės, ir nepasitenkinimas kyla iš to“, – spaudos konferencijoje kalbėjo A. Bilotaitė.

Pasinaudoję kilusiomis riaušėmis iš Rūdninkų poligono buvo pabėgę apie 20 neteisėtų migrantų. Dėl to į orą teko kelti sraigtasparnį. Visi bėgliai galiausiai sulaikyti ir grąžinti atgal į stovyklą.

Šiuo metu Rūdninkų poligone apgyvendinta 800 migrantų. Į palapinių miestelį perkelti neteisėtai į Lietuvą atvykę jauni vyrai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (394)