Jis teigė, jog dideliuose renginiuose dalyvaujant įvairioms bendruomenėms, protestai gali būti pasukti kitiems naudinga linkme.

„Natūralu, jog visada reikia vertinti tai, kad į tokius mitingus įsilieja įvairios bendruomenės, sakykime taip, žmonių judėjimai, kurie gali tokius protestus bandyti pasukti sau naudinga linkme. Kas ir buvo padaryta – smurto ir chaoso kėlimo linkme, riaušių prasme. Vertinčiau taip, kad antroje fazėje visa tai virto tam tikros mažumos reiškiniu, su kuriuo mes vakare ir susidūrėme“, – prie Seimo antradienį vykusį protestą ir įvykius po jo vertino NSGK vadovas L. Kasčiūnas.

Politikas teigė, jog antradienį vakare ėjo kalbėti su prie parlamento protestuojančiais asmenimis. Ir tie pokalbiai jam parodė, jog kai kurie politiniai veikėjai provokavo.

„Aš nuėjau kalbėtis ir man pasakė, kad (Seimas, aut. p.) ką tik priėmė karo padėties įstatymą, nes taip sakė Petras Gražulis. (…) Man reikėjo aiškinti, kad to nėra, mes tiesiog padarėme įstatymą, kuris padeda pasieniečiams kovoti su nelegalia migracija. Tai reiškia ką? Tokia dezinformacija, kuri nuolat eskaluojama, melagiena visiška, natūralu, kad katalizuoja žmones“, – aiškino jis.

L. Kasčiūnas teigė, jog kai kurių politinių veikėjų vaidmuo buvo „provokatyvus, eskaluojantis“.

„Todėl šioje vietoje jie turi prisiimti politinę atsakomybę už smurtą, nes pareigūnai nukentėjo. Ir antra, jei bus įrodymai, jog jie prisidėjo prie riaušių kurstymo, tai jau bus kito lygmens klausimai. Tyrimas tai parodys“, – tikino L. Kasčiūnas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (242)