„Situacija yra tokia, kad tai, ką mes matome, yra hibridinė ataka ir tie procesai, kurie vyksta nelegalios migracijos kontekste, kai mūsų pajėgumai yra atvirai sukoncentruoti prie sienos, prie objektų, o vyksta tokios nesankcionuotos iniciatyvos, (…) gerai organizuota, antivalstybinė veikla, kada mes turime nukreipti savo pareigūnų pajėgas nuo kitų objektų, tai vienareikšmiškai galima traktuoti kaip gerai organizuotą procesą“, – antradienio naktį žurnalistams Seime sakė A. Bilotaitė.

Ministrė atkreipė dėmesį, kad vakare, kai prie Seimo vyko protestai, neramumai buvo kilę ir Rūdininkuose – iš poligono, kuriame apgyvendinti neteisėti migrantai, buvo pabėgę apie 20 migrantų.
Visi jie, pasak jos, buvo sulaikyti ir grąžinti atgal.

„Pajėgos yra maksimaliai sustiprintos, bet noriu pažymėti, kad tai, kas vyksta prie parlamento, kai mes turime savo pajėgas sutelkti iš visos Lietuvos ir jas paimti iš kitų objektų, tai rodo kenkimą ir ėjimą prieš valstybę“, – pabrėžė A. Bilotaitė.

Ji pakartojo, kad organizuotais veiksmais yra bandoma kelti neramumus.

„Lietuvos parlamentas yra tautos atstovybė, kurioje yra priimami labai svarbūs sprendimai. (...) Tokios akcijos rodo, kad tai yra gerai organizuota ir sąmoningai veikiama prieš Lietuvos valstybę“, – akcentavo ministrė.

Kalbėdama apie galimus protesto organizatorius, A. Bilotaitė teigė mananti, kad pristatymas, neva renginį organizavo tik viena pedagogė, tėra priedanga.

„Panašu, kad daug geriau organizuota, planuojama ir koordinuojama, nes tie procesai, kurie vyksta Rūdninkuose ir čia, nėra šiaip sau. Plius, įvertinant, kokie šiandien sprendimai buvo priiminėjami LR Seime“, – pažymėjo A. Bilotaitė.

Ministrė atkreipė dėmesį, kad policija inicijavo ikiteisminį tyrimą dėl riaušių organizavimo.

„Už tai gresia atsakomybė net iki 6 metų. Asmenys, kurie kurstė, kursto riaušės turės už tai atsakyti. Mano žiniomis, jau yra sulaikyti asmenys ir rytoj gausime aiškią informaciją dėl konkrečių veiksmų iš policijos pusės, (...) nes to teisinėje, demokratinėje toleruoti negalime“, – sakė A. Bilotaitė.

Jos žiniomis, policija sulaikė 5 arba 6 asmenis, tačiau ši informacija, kaip pabrėžė ministrė, dar bus patikslinta.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (752)