„Šiandien buvo ilga diena Seime, bet ta diena dar nesibaigė, nes kol kas išėjimai iš Seimo yra užblokuoti protestuojančios minios. Kai kurie Seimo nariai likę Seimo rūmuose negali saugiai išvykti“, – savo feisbuko istorijoje pasakojo T. V. Raskevičius.

Laisvės frakcijos parlamentaras pasakojo, kad pro langą mato išvažiavimą užblokavusią 50–100 žmonių minią, transliacijos metu pasigirdo garsiniai signalai, skanduotės „gėda“, „bailiai“. Pasak T. V. Raskevičiaus, kai kuriems parlamentarams buvo patarta iš pastato neišvykti.

„Kai kuriems Seimo nariams buvo patarta iš Seimo rūmų neišvykti. Taip va dabar ir laukiu, kaip viskas baigsis. Tikiuosi, kad Seime nakvoti nereikės“, – teigė ŽTK pirmininkas, kartu akcentuodamas, kad tokie veiksmai yra įstatymų pažeidimas.

„Dieną vykęs mitingas, aš manau, yra tiesiog tam tikros visuomenės grupės nuomonės ir saviraiškos laisvės pasireiškimas, bet mitingas ir jam išduotas leidimas baigėsi penktą valandą. Susirinkimų įstatyme yra numatyta, kad susirinkimai nevyksta arčiau negu 75 metrai nuo Seimo pastato. Tai tie žmonės, kurie šiuo metu užblokavę išėjimą iš Seimo tiesiog pažeidžia mūsų šalies įstatymus“, – pabrėžė jis.

Todėl politikas kartu pažymėjo, kad „demokratija ir žmogaus teisės nėra anarchija“, ir jis išreiškė lūkestį, kad Lietuvoje nepasikartos JAV įvykusio Kapitolijaus šturmo scenarijus ir pareigūnai sureaguos laiku.

„Labai tikiuosi, kad mūsų teisėsaugos institucijos, policija tikrai operatyviai sureaguos į šiuos incidentus. Jeigu mes neturėsime aiškios pozicijos šiuo klausimu, tai, matyt, minios valdžia greitu laiku šturmuos ir Seimą taip, kaip buvo šturmuotas Kapitolijus šių metų pradžioje“, – kalbėjo T. V. Raskevičius.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (169)