G. Grigaitė-Daugirdė kuruos antstolių, notariato veiklas, religinių bendruomenių ir bendrijų registravimo, politinių partijų steigimo ir registravimo veiklas, pranešė ministerija.

Naujoji viceministrė taip pat kuruos valstybės registrų ir informacinių sistemų veiklą, koordinuos tarptautinio ir Europos Sąjungos teisinio bendradarbiavimo bei atstovavimo Lietuvos interesams tarptautiniuose teismuose veiklas, formuos politiką baudžiamosios teisės ir baudžiamojo proceso teisės srityse.

G. Grigaitė-Daugirdė yra Vilniaus universiteto teisės mokslų daktarė, anksčiau dirbusi Finansų ministerijoje Savivaldybių finansų reikalų grupės vadove.

Prieš tai G. Grigaitė-Daugirdė šešerius metus buvo prezidentės Dalios Grybauskaitės patarėja teisės klausimais, taip pat Seime ėjo Audito komiteto patarėjos pareigas.

Naujuoju ministerijos kancleriu tapo Augustas Ručinskas. A. Ručinskas iki šiol dirbo vyresniuoju patarėju Finansų ministerijoje Išlaidų atitikties ir deklaravimo departamente, anksčiau dešimt metų yra dirbęs Valstybės kontrolėje teisės taikymo ir teisėkūros bei personalo valdymo srityse, taip pat darbo patirties yra įgijęs ES projektų įgyvendinimo srityje.

Teisingumo viceministrų pareigas dar eina Jurga Greičienė ir Elanas Jablonskas.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (17)