„Reikia kalbėti konkrečiai apie kažkokį paketą savivaldybėms, kad jos būtų suinteresuotos daryti tai, ką daro tos savivaldybės, kurios atsiduria priešakinėse gretose nuo pat pirmų dienų“, – po Seimo komitetų posėdžio penktadienį žurnalistams sakė vidaus reikalų viceministras.

Jis pabrėžė tikintis, kad dialogas su savivalda toliau vystysis konstruktyviai. Paklaustas, ar į paketą savivaldybėms įeina ir infrastruktūros gerinimo projektai, viceministras teigė, kad kalbama apie daugelį dalykų.

„Buvo kalbos apie tai. Tikiuosi, kad komitetas savo sprendime tai suformuluos. Tikrai buvo pasiūlymų ir iš atskirų Seimo narių, ir iš komiteto narių. Matyt, mes turėsime tą pasiūlymą, išdėliotą ant popieriaus. Žinoma, buvo ir toks momentas dėl kompensavimų, kas savaime aišku“, – sakė V. Dmitrijevas.

Grįžti į kilmės šalis nori keli migrantai

Viceministro teigimu, savanoriškai grįžti į kilmės šalis nori keli migrantai.

„Šiai dienai yra kalba apie keletą žmonių, kurie jau yra tame procese. Yra savanoriškai pareiškę norą kažkur iki 5 žmonių ir, kiek žinau, yra apie 10-15 žmonių, kurie teiraujasi apie procedūrą. Šiuo klausimu Vidaus reikalų ministerija rengia aprašą, kuriame bus tam tikros sumos, toks motyvacinis paketas, bilieto pirkimas“, – pažymėjo V. Dmitrijevas.

Pakete, kuriuo neteisėti migrantai motyvuojami savanoriškai grįžti į kilmės šalis, pasak jo, būtų konkreti pinigų suma.

„Šiuo metu nenorėčiau jos įvardinti, nes tai yra projektas“, – paaiškino viceministras.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (99)