Pirmadienį Norvegija, mainais už tokį patį kiekį „Comirnaty“ (gam. „BioNTech ir Pfizer“) vakcinos dozių, į Lietuvą pristatė 100 000 „Janssen“ (gam. „Janssen Pharmaceutica NV“) vakcinų. Taip pat pirmadienį gamintojas „BioNTech ir Pfizer“ į Lietuvą pristatė 105 300 „Comirnaty“ vakcinos dozių. Ketvirtadienį gamintojas „Moderna“ – 15 600 „Spikevax“ vakcinų nuo COVID-19. Penktadienį Lietuvą pasiekė 9 600 „Vaxzevria“ (gam. „AstraZeneca“) vakcinos dozių.

Gautos siuntos saugomos Ekstremalių sveikatai situacijų centro sandėlyje, kol savivaldybėms paskirstomos anksčiau pristatytos vakcinos.

Vakcinos paskirstomos savivaldybėms, atsižvelgiant į jų gyventojų skaičių ir skiepijimo tempą. Savivaldybės yra iš anksto informuojamos apie joms planuojamus paskirti vakcinų kiekius, kad galėtų sklandžiai organizuoti skiepijimo procesą.

Pasiskiepyti nuo COVID-19 ligos gyventojai gali registruodamiesi internetu www.koronastop.lt arba telefonu 1808. Kiekvieną ketvirtadienį visos Lietuvos savivaldybės kviečia skiepytis be registracijos. Vakcinaciją „gyva eile“ vykdo ir Nacionalinio kraujo centro mobilūs vakcinacijos punktai.

Viena arba dviem vakcinos dozėmis Lietuvoje jau paskiepyta 1,44 mln. gyventojų, arba 51,6 proc. visuomenės.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (37)