Kauno klinikos praneša, kad nuo rugpjūčio 7 dienos 20 papildomų stacionaro lovų su deguonies tiekimu atidaroma LSMU Kauno ligoninėje. Tokiu būdu Kauno regione COVID-19 liga sergančių pacientų gydymui bus numatytos 68 lovos su deguonies tiekimu ir 16 Reanimacijos ir intensyvios terapijos lovų su dirbtinės plaučių ventiliacijos galimybe.

Šiuo metu Kauno regiono ligoninėse esančių stacionaro lovų su deguonies tiekimu užimtumas siekia 75 proc. (užimtos 36 iš 48 lovų). Reanimacijos ir intensyviosios terapijos – 31 proc. (užimtos 5 lovos iš 16).

Pasak COVID-19 ligos Kauno regiono valdymo grupės vadovo doc. Vaidoto Gurskio, visi Kauno regiono ligoninėse dėl COVID-19 ligos gydomi pacientai yra neskiepyti.

Tolesnis lovų skaičiaus didinimas, kaip praneša Kauno klinikos, priklausys nuo epidemiologinės situacijos ir nuo atvykstančių bei išvykstančių pacientų srauto. Šiuos duomenis Kauno regiono COVID-19 ligos valdymo grupė peržiūri ir analizuoja reguliariai, ir atsižvelgdama į juos, priima atitinkamus sprendimus.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)